Wednesday, 9 August 2017

Kenapa RAMAI Ibu HAMIL dan BERPANTANG sangat CINTAKAN Ostematrix?

Nak tau tak kenapa RAMAI sangat IBU HAMIL dan dalam BERPANTANG sangat suka dan cintakan OSTEMATRIX? Eh...OSTEMATRIX ni apa sebenarnya? Ubat ke? makjun ke? Jamu ke?
Kenapa RAMAI sangat jatuh CINTA dengan Ostematrix ni?




Apa yang ada dengan Ostematrix ni? Kenapa Ramai sangat FALL in 💙 dengan OSTEMATRIX ni?

OK.. Sebelum tu meh nak survey survey mommies yang SEDANG HAMIL dan DALAM PANTANG ni dulu ye.

Tuesday, 8 August 2017

Nak Dapatkan Vitamin C dengan 34% Diskaun? Sehingga 31 Ogos Sahaja!!!

Vitamin C shaklee ni memang sangat femes seMalaysia. Sampai ada yang mencari-cari bila kehabisan stok tempoh hari. Kenapa Vitamin C ni femes sangat? Tentulah sebab keberkesanan dia yang marvellous. Nak tau tak cara nak dapatkan Vitamin C shaklee ni dengan Diskaun sebanyak 34% ?? Limit time sehingga hujung bulan Ogos sahaja.




Nak cerita pasal Vitamin C Shaklee ni memang sangat berkesan. OK.. Sebotol Vitamin C ni berharga RM 97 sahaja. Dan dalam sebotol tu ada 180 bijik. Haaa... kira la berapa sen jatuh atas setiap bijik.. Hanya RM 0.538888 sahaja untuk harga sebijik. Murah kan?

Pelik nau kalau orang kata Vitamin C shaklee ni mahal. Ada vitamin C brand lain lagi murah harga dia. RM 50 sahaja tapi kuantiti nya ada 30 bijik sahaja.. Kalau kira-kira, sebijik vitamin C tu jatuh harga RM 1.6666.. Mahal tu. triple price dari harga Vitamin C shaklee.

Bijak kan?

Yang paling best. sebotol tu boleh habis dalam masa 3 hingga 6 bulan. Kalau amek sebijik sehari, sebotol tu habis dalam masa 6 bulan. Kan jimat tu. Kalau amek 2 bijik sehari, sebotol tu boleh habis dalam masa 3 bulan. Ala.. Seringgit je sehari untuk Vitamin C tu untuk 2 bijik. Murah sangat dah tu.

OK.. Macam mana nak dapatkan Vitamin C dengan diskaun sebanyak 34 % ni iaitu dengan Harga RM 63.60 sahaja untuk Sebotol?


1. Daftar AHLI SHAKLEE pada bulan Ogos ni dan membuat MINIMUM pembelian sebanyak 100 uv point.
2. Dapat beli vitamin C dengan harga RM 63.60 sahaja. Senangkan?


100 UV point ni berapa RM?
Atau berapa banyak Barang?


Ok...senang cerita begini je la kan.. KAlau tak tahu nak beli vitamin apa atau nak beli produk apa. anda digalakkan untuk membeli Daily Essential Vitamin Set. Vitamin ini sangat sesuai diambil setiap hari oleh semua orang dewasa.

Apa yang ada dalam Daily Essential Set tu?

Vitalea Iron Formula
ESP Soy Protein Isolate Powder
Sustained Vitamin C
Omega Guard
B Complex

EH...banyaknya... Tak kan nak kena telan banyak jenis vitamin Ni? Ini soalan yang biasa ramai orang tanya. Macam ni je senang cerita dan mudah cerita. Badan kita ni semakin meningkat usia, semakin berkurangan nutrisi dalam badan. Kenapa berkurangan? Sebab kita banyak terdedah dengan pencemaran. terutama dengan asap rokok. dengan pemakanan yang tidak seimbang dan tidak healthy.

Berapa ramai yang mengamalkan pemakanan healthy dan seimbang setiap hari setiap masa sepanjang tahun? Jarang ada kan? Mesti ada cheat day kan?  Time bulan puasa je badan nak detoks sikit, nak bagi relaks sikit sistem penghadaman kita. Tapi bila time berbuka puasa habis dah detoks kita. Hehehe... Sambung pulak time raya. Bila masa kita nak dapatkan full nutrisi yang mencukupi untuk sistem badan kita?

Jawapannya: dengan Daily Essential Set inilah. 



Banyak lagi set-set vitamin yang ada dalam Shaklee. Klik-klik dan pilih je. Atau sebarang info boleh tanya saya dahulu. Boleh BACA LINK INI untuk SET VITAMIN SHAKLEE.

Untuk sebarang info, boleh hubungi saya pengedar shaklee JALAN KEBUN SHAH ALAM

ID : 921943
WhatsApp /  SMS : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit RImau, Bandar Putera 2, Rimbayu

atau anda boleh membuat PEMBELIAN SECARA ONLINE MELALUI WEBSITE SHAKLEE dengan menekan icon di bawah


Kenapa IBU HAMIL Sangat Perlukan Vitamin D? Jangan Ambil Mudah...

Vitamin D ni kebanyakan nya ramai yang ambil mudah macam ia adalah sesuatu yang tak penting. Lagipun ramai yang beri feedback bahawa tak tau pun kewujudan Vitamin D ini dan ia macam simple dan agak tak penting. Tapi Tahukah Anda , kita sangat perlukan Vitamin D ni setiap hari seperti Vitamin dan mineral yang lain?


Peranan Vitamin D sangat penting terutama kepada ibu-ibu hamil, Bayi, Kanak-kanak, Dewasa dan Warga Emas. APa peranan Vitamin D kepada mereka? Meh saya nak stori mori ni ye..


Ibu Hamil



  • untuk mengurangkan risiko kehamilan
  • untuk bayi yang sihat dan cukup matang sewaktu dilahirkan
  • sistem imun yang kuat

Bayi


  • kurang vitamin D boleh menyebabkan tulang bayi boleh menjadi lembut, mudah patah dan bayi boleh diserang penyakit ricket.
  • untuk tulang yang sihat dan kuat.
  • untuk pembentukan sistem imun yang kuat

Kanak-kanak


  • untuk tulang yang sihat dan kuat.
  • untuk gigi yang kuat.
  • untuk sistem imun yang kuat.
  • perlindungan daripada jangkitan telinga.
  • perlindungan daripada jangkitan kerongkong.

Dewasa


  • menyokong sistem imun yang kuat
  • membantu melindungi daripada kanser
  • membantu mengawal tekanan darah
  • menyokong kesihatan mental dan otak.

Warga Emas


  • penting untuk mengekalkan keseimbangan.
  • mengurangkan kemungkinan untuk jatuh
  • menurunkan risiko patah tulang
  • mengekalkan fungsi kognitif



Biasanya, Vitamin D ini diperolehi daripada sinaran cahaya matahari. Tetapi bukan sinaran cahaya matahari terik jam 12 tengahari pulak ye. Biasanya jam 8 pagi hingga 10 pagi. Akan tetapi, lapisan ozon kita yang semakin menipis meningkatkan risiko yang lain pula terhadap sinaran matahari kepada kulit kita.

Ada juga kita yang bekerja di pejabat dari jam 7 pagi dah sampai pejabat. Kadang jam 7 malam baru nak keluar ofis. Keluar gelap , balik pun dah gelap. Bila kita nak jumpa dengan sinaran matahari kan.

SAlah satu cara untuk dapatkan Vitamin D ni adalah dengan mengambil OStematrix yang memang lengkap dengan KALSIUM, MAGNESIUM, BORON, VITAMIN D dan mineral lain.

Dan ibu-ibu yang hamil sangat-sangat WAJIB mengambil OStematrik ini sekiranya mommies tidak mengambil sebarang kalsium yang mencukupi setiap hari untuk ibu dan bayi dalam kandungan. JAngan biarkan tulang bayi mudah patah kerana itu tanggungjawab mommies untuk memberikan jagaan yang terbaik untuk baby mommies ye. Gigi mommies yang hamil juga mudah sakit sekiranya kekurangan vitamin D dan kalsium semasa mengandung.

Untuk sebrang pertanyaan dan pembelian, boleh hubungi saya pengedar shaklee JAlan Kebun- Shah Alam :

ID : 921943
WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD Area : Shah ALam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Bandar Putera 2, Bukit Rimau, Rimbayu, Johan Setia

atau anda boleh membuat pembelian secara online menerusi website SHAKLEE dengan menekan icon di bawah


Monday, 31 July 2017

Vitamin Untuk Ibu Yang Alami Sakit Lutut dan Kaki

Siapa yang tak nak ibu tercinta sentiasa sihat kan? Lagipun Ibu adalah insan termulia dan terpenting dalam hidup kita. Kehidupan kita juga bergantung kepada doa ibu kita kan. Kita mestilah mahukan yang terbaik untuk ibu kita supaya dapat kekal cergas dan cantik walaupun dah berusia 60 an kan?



Siapa yang tak sayang ibu? Kalau ada yang tak sayang ibu oun, ingat lah bahawa ibu lah yang penat lelah mengandungkan, menyusukan, menjaga kita semasa kecil, melayan kerenah kita semasa kecil. Lebih kurang dengan kita yang sekarang ni melayan karenah anak-anak kita kan? Apa yang kita nak buat untuk balas jasa baik ibu yang tidak ternilai harga nya?

Cara yang paling mudah adalah dengan memberikan Collagen Powder , Vitamin C dan Omega untuk kesihatan ibu kita. Eh... jangan pulak kita lupakan ayah kita. Berikan jugak pada ayah kita yer.

 Al fatihah untuk arwah papa yang sudah 8 tahun meninggal akibat Kanser.. RIndu nya kat arwah papa...

Kenapa saya syorkan COllagen Powder, Vitamin C dan Omega Guard?

Ini kerana Collagen Powder sangat sesuai untuk menganjalkan kulit ibu yang semakin kendur dengan pertambahan umur ibu. COllagen powder ni juga sangat penting untuk memastikan lutut ibu berada dalam keadaan yang baik, yang bermakna tulang rawan yang masih tebal dan ibu tidak mengalami masalah sakit lutut. COllagen sangat penting untuk membentuk tulang rawan yang sihat supaya ibu tidak lagi mengalami masalah sengal lutut dan sakit lutut ketika nak bangun dan berjalan.

Mostly, bila dah masuk usia 50-an ni, ramai ibu bapa yang mengadu sakit-sakit lutut kan? Sangka kita pulak, biasalah bila usia meningkat, Tapi yang sebenarnya tulang rawan dah semakin haus, sampaikan nak bengkok kan lutut pun rasa macam sakit yang amat sangat. 

Omega Guard juga sangat penting untuk perkembangan minda dan juga untuk mengurangkan keradangan akibat sakit lutut. Perkembangan minda ni maknanya untuk mengelakkan masalah nyanyuk bila dah semakin bertambah umur. Kadang ibu mudah lupa mana ibu letak kunci, letak barang. So, itu tandanya ibu kena ambil Omega Guard yang mempunyai DHA dan EPA yang terbaik.



Dan omega Guard juga sangat-sangat membantu untuk melegakan pernafasan ibu yang kadang-kadang mengalami masalah batuk-batuk. Kesian ibu.. terutama masa ibu batuk-batuk, sampai nak jadi asthma pulak. Sebab itulah omega penting untuk kesihatan paru-paru yang baik.


Vitamin C juga penting kepada ibu, Kerana semakin meningkat usia, imun badan menjadi semakin lemah. Kadang ibu demam, batuk, selsema. Nak bawak ibu ke klinik lagi. Nak menunggu doktor kadang lama. Kesian kita tengok ibu kita kan. Yang paling mudah adalah dengan memberikan Vitamin C kepada ibu untuk meningkatkan sistem imun ibu supaya ibu tidak mudah jatuh sakit.



meh tengok testimoni ibu beliau yang juga seorang nenek. MAsih aktif dan semakin cantik jelita. Kita tak mau ke tengok ibu kita sihat dan semakin cantik. Silap-silap boleh jadi Ketua Persatuan lagi. Nak zumba ke aerobik pun boleh lagi ni.




Tapi,,,,, kalau rasa macam payah je ibu kita nak telan vitamin banyak-banyak ni, saya syorkan beri Vivix kat ibu kita. Senang sebab Vivix pun ambil sesudu je sehari. Mudahkan. Kadang kita paham ibu kita malas nak telan banyak-banyak vitamin ni. Tapi kalau ubat hospital banyak-banyak rajin pulak ibu telan. Tu pun kadang terskip.


Sampai bila ibu kita nak bergantung pada ubat hospital tu, Terutama yang ada penyakit 3 serangkai tu:


 KENCING MANIS
DARAH TINGGI
JANTUNG 


Takkan selamanya nak makan ubat hospital tu, Takkan taknak ikhtiar cara lain kan. Sekurangnya kandungan bahan-bahan dalam Vivix ni memang terbukti dapat  mencegah dan mengurangkan penyakit 3 serangkai itu.


Dah tau nak beli apa sebagai hadiah untuk ibu?


Vivix atau Collagen + Omega + Vitamin C


Hadiahkan kepada ibu dan bapa sebuah nikmat kesihatan yang tidak ternilai. Kesihatan yang terbaik supaya mereka dapat menjalani kehidupan di usia emas ini dengan kita anak-anaknya serta cucu cicit nya. Kesihatan yang tak terbatas untuk melakukan ibadah di masjid atau menjadi jemputan sebagai Tetamu Allah di Tanah Suci.

Jangan tunggu lama-lama tau.

Hubungi saya:

WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD Area : SHah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bandar Putera 2, Rimbayu
Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan Gdex

Atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan menekan icon di bawah



"Berbaktilah Kepada Ibu Bapa selagi Hayat Mereka Ada"

Tuesday, 18 July 2017

Resipi Sambal Udang Sedap dan Tak Pedas

Bestnye kalau dapat makan sambal udang hari-hari. Tapi yang tak best kalau beli kat kedai mesti tak kena dengan tekak dan perut saya ni. Almaklum lah tak makan pedas. HAhahhaha...padan muka. Apa lagi, try la buat sendiri sambal udang yang penting tak pedas..



Ni cara saya:

Bahan-bahan:

Udang buang kepala
Cili boh 1 sudu besar (tak payah banyak, nanti pedas)
Sos tiram 1 sudu besar
Sos tomato 1 sudu besar
Sos cili 1 sudu besar
Bawang Besar Holland / Kuning 2 bijik
     - 1 bijik potong bulat
     - 1 bijik blend / tumbuk hancur
Asam jawa
Garam
Gula melaka (nisse kelate)- Suku kerek (eh..paham ke idok ni)



Cara -cara :

1. Panaskan minyak sedikit untuk menumis Bawang besar Kuning yang diblend/tumbuk.
2. Tumis bawang besar sehingga kekuningan.
3. Masukkan cili boh sehingga pecah minyak.
4. Masukkan sos tiram, sos cili, sos tomato.
5, Masukkan garam dan gula melaka (nisse).
6. MAsukkan air asam jawa 2 sudu besar.
6. Masukkan udang dan bawang besar yang dipotong bulat. Jangan lama-lama nanti udang jadi keras dan hilang manis udang.
7. Siapppp  !!!!

Senang je resipi ni.. Maaf sebab takde gamba untuk setiap bahan. Nanti lain kali saya masak sambal udang lagi saya upload gambar bahan-bahan ye.


Yang tak boleh makan udang sebab gout boleh tukar dengan bahan lain ; ayam / daging / sotong. 

Yang penting tak pedas...


Nak lagi resipi.. Insya Allah saya bagi resipi tomyam senang siap dalam masa 10 minit.

Friday, 14 July 2017

DISCLAIMER

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Maklumat dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan dan konsultasi doktor atau pakar pemakanan  mahupun dianggap sebagai preskipsi. Sesiapa yang percaya bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila berjumpa dengan doktor berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.

Memandangkan saya ada menyertakan testimonial pengguna produk yang disarankan, sila ambil perhatian bahawa kisah yang dikongsi oleh pengguna tidak pernah sesekali disarankan mahupun disahkan oleh pihak pembuatan produk berkenaan. Maklumat dalam blog/laman web ini bertujuan untuk berkongsi maklumat umum atau sumber pendidikan sahaja, bukan sebagai nasihat perubatan.

Tiada claims, guarantee, warranty atau assurance yang dijanjikan. Kisah yang disertakan bukan bermaksud untuk digunakan untuk diagnos atau rawatan penyakit, kecederaan atau dalam apa jua sekali pun menggantikan diagnosis dan rawatan perubatan. Maklumat yang terkandung dalam blog/laman web adalah sah untuk menyarankan penggunakan vitamin dan mineral untuk menjauhi sebarang ketidak-cukupkan vitamin dan mineral dalam badan. 

Penulis dan pengedar berkaitan tidak bertanggungjawab untuk sebarang misinterpretasi atau salah guna maklumat dalam blog/ laman web ini.

Sekiranya anda menghidap sebarang penyakit, sila dapatkan khidmat nasihat dari doktor dan pakar nutrisi/pemakanan anda.

Ibu Hamil Tak Perlukan Vitamin? Ini Pandangan Pakar O&G Terkemuka..

Perlukan Wanita mengambil vitamin semasa hamil? Ramai yang duk tanya pasal vitamin masa hamil ni. Lagipun klinik kesihatan takde pulak yang provide vitamin masa hamil kan? 

Perlu ke kita ambil vitamin semasa hamil?

Ini pendapat saya:

Semasa kita hamil, sebahagian daripada vitamin dan nutrisi dalam badan kita diserap oleh bayi dalam kandungan untuk pembentukan bayi dalam rahim kita.



1.  Kalsium diperlukan untuk pembentukan tulang bayi yang kuat.

2.  Asid folik diperlukan untuk elakkan kesan neural tube.


3.  DHA untuk sel-sel otak bayi yang sedang berkembang.



Semasa kita hamil pun, kadang-kadang ada masa yang kita tak lalu nak makan. Kadang sampai 2-3 bulan datang alahan. Nak makan nasik pun tak lalu, bila makan nasik muntah balik. Habis tu, apa yang ada untuk baby dalam kandungan. Ada lagi yang teruk, sampai boleh telan roti jer, Nasik semua tak boleh nak telan.

Kadang masa hamil ni, ada banyak yang kita kena ambil berat.

HB low
BSP (Blood Sugar Profile)
BP low
Keputihan


Ini lah 4 perkara yang sangat dititikberatkan semasa hamil. Kerana efek nya sangat tinggi dan merbahaya kepada ibu dan juga baby dalam kandungan.


⇒  Untuk masalah HB low boleh ambil VITALEA (iron formula) dengan gabungan Vitamin C

⇒  Untuk masalah BSP yang mana kita mempunyai masalah Kencing manis, boleh ambil minuman ESP yang mempunyai indeks G.I yang rendah sesuai untuk masalah GDM dan Bcomplex

⇒  Untuk masalah keputihan semasa hamil, boleh ambil Garlic Complex sebagai antibiotik semulajadi yang mengurangkan masalah keputihan

⇒  Untuk DHA dan Omega-3, anda disarankan mengambil Omega Guard yang terbaik.

⇒ Untuk tulang bayi yang kuat, anda boleh ambil Ostematrix



Ini pula kata PAKAR O&G DR HAMID ARSHAT mengenai pengambilan Vitamin semasa hamil.





Dan saya memang 200% setuju dengan pendapat Dr Hamid sendiri.

Dan yang paling betul, kita perlu sentiasa mengambil vitamin sepanjang hayat kita.


Apa pendapat anda?

Mahukan penjagaan vitamin yang terbaik untuk Anda dan Bayi Anda?

BOleh hubungi saya;

SMS/ WhatsApp : 0179752684
ID : 921943

COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, KOta Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Rimbayu, Bandar Putera 2
Penghantaran seluruh Malayisa boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDEX

Atau anda boleh membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah




5 Tanda Mudah Menunjukkan Badan Kita Kekurangan Vitamin


Ada banyak tanda-tanda yang menunjukkan badan kita kekurangan nutrisi vitamin. Tapi ada 5 tanda yang sangat biasa dan kita ambil remeh tapi itu sebenarnya adalah tanda badan kita mengalami masalah kekurangan vitamin dan mineral dalam badan. 



Ye...kita boleh mengalami masalah kekurangan vitamin dan mineral dalam badan yang seterusnya menyebabkan badan kita tidak dapat beroperasi / berkerja dalam keadaan optimum. Senang cerita; badan sentiasa rasa lemau, kita sentiasa letih; asyik demam, sentiasa mengantuk. Ini sebenarnya berpunca daripada badan kita yang mengalami kekurangan nutrisi vitamin.


Perlukah kita mengambil vitamin dan supplement setiap hari?


Dan bilakah kita sepatutnya mula mengambil vitamin ini. Usia 20 an, 30 an, 40 an, 50 an atau bila kita dah datang sakit-sakit..


Boleh refer LINK INI untuk menjawab persoalan anda. JAwapan dari Pakar O&G yang terkemuka di Malaysia juga disertakan.




OK... Meh nak cerita 5 tanda-tanda Yang kita biasa abaikan.



1.  BADAN TERLALU PENAT





Eh..biasalah tu. Bila tiap-tiap hari bekerja siapa yang tak penat kan. Even kita yang surirumah pun penat. Tapi... MAcam ni sebenarnya. Walaupun kita dah qada' rehat qada' tido semalaman atau seharian, tapi badan kita masih terlalu penat; itu menandakan badan kita kekurangan ZAT BESI dan VITAMIN B12.



Ada orang yang penat bekerja, time dapat hari OFF, qada tido bagai nak rak, bangun makan sambung tido balik. Tapi sebenarnya badan dia kekurangan ZAT BESI dan Vitamin B12.


Ada orang walaupun dah berusia 50 an dan ke sana sini bekerja tapi bila bangun tido keesokkan harinya; badan dah hilang rasa penat, dah cergas. Itu sebab dia mengambil zat besi dan vitamin B12 yang mencukupi. Mana nak cari zat besi dan Vitamin B12? Saya senang je; telan VITALEA dan BCOMPLEX


2. MASALAH MATA KERING


Anda pakai contact lens tak? atau ada alami masalah alahan atau alergik. 


Yang pakai contact lens lama-lama pun biasa mata jadi kering kan? Gosok-gosok mata. Lama-lama mata jadi merah..


Biasanya yang alami masalah mata kering ni dan suka gosok-gosok mata ni sebab kekurangan asid lemak Omega-3. Banyakkan makan salmon atau paling senang telan Omega Guard.


3. TULANG LEMAH


Tulang Lemah  ni biasa berpunca dengan kekurangan kalsium. Menyebabkan kaki menjadi lenguh. Tambahan perempuan lagi cepat kehilangan kalsium. Sebabnya, kalsium hilang semasa datang haid, semasa mengandung dan semasa menyusu. Kalau kita tak topup kalsium setiap hari, lama-lama, kalsium pada tulang dan gigi akan digunakan. 



Dan Yang penting, kalsium perlu diambil dengan Vitamin D untuk penyerapan yang berkesan.


Pernah tak dengar cerita, tulang mudah patah bila jatuh sedikit je. Terlanggar bucu meja jer. Tapi, kesannya kaki tak boleh gerak. Pergi hospital, scan tengok tulang dah patah teruk. Rupanya kalsium dalam tulang dah digunakan sehabisnya sehinggakan kalsium dalam tulang pun diambil.


WAjib kita topup kalsium setiap hari tau. Macam saya yang payah nak telan susu putih ni, biasa saya ambil Ostematrix jr setiap hari.




4. KULIT KERING DAN GATAL


Masalah kulit kering dan gatal ni memang sentiasa mengundang aktiviti sampingan.


Aktiviti menggaru sekuat hati sampai syok sangat sehingga kulit berdarah. Kalau kat badan, kat kaki, kat lengan; memang syok la menggaru. Yang penting; LEGA sebab syok sangat menggaru. HEhehhe

Tapi, kulit gatal dan kering tu kerana badan kita kekurangan vitamin B2 (Riboflavin).

Memang beza sangat bila makan Vitamin B ni. Kulit tak rasa kering walaupun cuaca panas terik. 



5.  SELSEMA TERUK


Bagi sesetengah orang, its OK kalau tiap2 bulan demam selsema.. Tapi macam dah jadi rutin bulanan la pulak. Sebenarnya kalau kerap sangat sampai tiap-tiap bulan pun kena demam selsema, tu tandanya Imun badan kita dah semakin menurun. 


Macam mana nak boostkan imun badan kita? 

Untuk boost kan imun badan, kita kena ambil vitamin antioksidan. Terutamanya yang selalu demam batuk selsema, banyakkan ambil Vitamin C dan Vitamin E untuk kuatkan sistem imun. Barulah kita jarang demam selsema..

Takkan la tiap bulan nak ambil MC kan? Nanti boss pun tak suka tengok rekod Attendance kita kan? Banyak kerja pulak yang tertangguh. 

Kalau macam saya yang WAHM ni atau surirumah, lagi la payah nak MC. Kalau boleh tak nak ler demam selsema tu. Nanti siapa yang nak buat kerja rumah, siapa yang nak jaga anak. Suami boleh la tolong-tolong kan? tapi kita mesti nak buat sendiri kan. Kalau yang PJJ tu ha,,, lagi kesian kan. Jaga badan jangan sampai sakit tau..




Itu antara 5 Tanda-tanda simple yang menunnjukkan badan kita mengalami masalah kekurangan vitamin. Lagipun, badan kita perlu diservis dan dijaga supaya dapat berada dalam keadaan yang baik kan.



Yang Penting, amalkan 5 perkara ni:


1. Kurangkan pengambilan gula
2. Bersenam
3. Makanan makanan yang sihat dan elakkan fast food
4. Minum air masak 3 liter sehari
5. Ambil vitamin untuk menampung lompong nutrisi dalam badan

Friday, 23 June 2017

Betulkah JERAGAT Semakin Pudar HANYA Dalam Masa SEMINGGU?

Jeragat adalah salah satu masalah yang menghantui wanita yang berumur 30 tahun ke atas. Jeragat bila dah start timbul ni, dia makin payah nak hilang. Ada banyak produk kat pasaran yang claim boleh hilangkan jeragat tapi akhirnya memakan diri. Nak tau produk apa yang boleh pudarkan jeragat hanya dalam seminggu?



Ada banyak sebab yang menjadikan jeragat muncul seawal usia 30 an. Tahukah kita bahawa:

PUNCA JERAGAT


  • Sering menukar produk kecantikan dan kosmetik


  • Selalu berada di bawah terik matahari tanpa memakai sun block atau pelindung matahari spf15.


  • Mengambil pil perancang dalam tempoh yang agak lama. Kesan jeragat akibat mengambil pil perancang ini akan muncul bila kita berusia 40 tahun ke atas.

Kalau kita jenis yang suka try pelbagai produk skincare, saya syorkan supaya stick atau tetap dengan satu jenis brand sahaja seperti Nutriwhite sahaja. Sebab saya tau, zaman-zaman kita berusia 20 an, kalau boleh setiap produk skincare yang muncul kat pasaran ni kita nak try kan?


 Sekejap keluar Brand A, 2 minggu kemudian keluar produk B. Marketing pulak kaw-kaw. Testimoni pulak konon gempak-gempak. Yang paling best, produk B konon ada penambahbaikan dan lagi power dari produk A. Kita yang dengar ni, rasa bestnyaaaa...


Rasa nak try pulak Produk B. Bila dah tukar ke produk B, keluar pulak produk C. Claim yang produk C lagi power dari produk B. Dan kita pulak termakan hasutan nak try produk C pulak. Lama-lama, jeragat mula timbul. Kulit muka pulak jadi semakin teruk. 


Ada yang jerawat semakin banyak. 

Ada yang kulit muka berlubang-lubang. 

Ada yang di awal usia 20 an, tapi kulit muka dah teruk dan nampak semakin berusia.

Tak usah la kita tukar-tukar produk skincare. Tetap dengan yang satu jenis je. Tapi, pilih lah yang betul-betul selamat. Jangan pulak duk pilih produk yang baru timbul kat pasaran. Pilih yang dah lama kat pasaran (5 tahun ke atas) dan produk tersebut perlulah bebas bahan kimia seperti paraben yang merbahaya. Jangan setakat pilih produk yang claim tiada bahan kimia berbahaya, alih-alih tak lama lepas tu kena tarik balik oleh KKM sebab ada bahan terlarang dan ramai pengguna yang kulit muka nya rosak.


Nak kulit muka cantik memang mahal.. Tapi adakah berbaloi dengan harga rm50 untuk perjudikan kulit muka yang sejak azali nya memang cantik?


Kat bawah ni ada testimoni yang berjaya pudarkan jeragat dalam satu minggu. Meh kita baca:

TESTIMONI JERAGAT PERTAMA



Dengan menggunakan Gentle Deep Foaming Cleanser dan juga Spot Treatment by Nutriwhite jeragat hilang dalam masa satu minggu.



TESTIMONI JERAGAT KEDUA

pengedar shaklee jalan kebun kota kemuning



TESTIMONI JERAGAT KETIGA



TESTIMONI JERAGAT KELIMA



SET JERAGAT PREMIUM

shaklee jalan kebun kota kemuning

Jangan tunggu lama-lama tau. Jeragat ni kalau sekali dah muncul dia payah nak hilang. Memang akan duduk kat muka dah. Tengok mat saleh minah saleh tu, kulit dieorang banyak jeragat kan. Sebabnya dieorang suka berjemur. Tu yang banyak sampai penuh badan dengan muka. 

Hubungi saya, Hanim untuk sebarang pertanyaan dan membuat pembelian.

ID: 921943
SMS / Whatsapp : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bukit Naga, Bandar Putera 2, Rimbayu

atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan menekan icon di bawah


Testimoni

Testimoni Vivix (16) Testimoni Collagen Powder (7) Testimoni ESP (7) Testimoni Nutriferon (5) Testimoni Omega Guard (4) Testimoni Set Kurus (3) testimoni Kulit cantik (3) Carotomax (2) Set Pantang Shaklee (2) Testimoni Herblax (2) Testimoni Jeragat (2) Testimoni Kolestrol Tinggi (2) Testimoni Kulit Bebas Jerawat (2) Testimoni Lutut (2) Testimoni Rambut Gugur (2) Testimoni Tambah Susu Badan (2) Testimoni Vita C (2) Testimoni Vita E (2) Testimoni Senggugut (1) Testimoni AJHT (1) Testimoni Anak Selsema (1) Testimoni Batuk Berkahak (1) Testimoni Cinch Shake - Kurus (1) Testimoni Cuci Usus (1) Testimoni Darah Tinggi (1) Testimoni Diabetis (1) Testimoni Diabetis- Kebas (1) Testimoni Eye Treatment (1) Testimoni Garlic Complex (1) Testimoni Gentle Action Makeup Remover (1) Testimoni Gout (1) Testimoni HFMD (1) Testimoni Haid Tidak Lancar (1) Testimoni Hilang Bintik Hitam di Hidung (1) Testimoni Hilang Stretchmark (1) Testimoni Kayap (1) Testimoni Kencing Berbuih (1) Testimoni Keputihan Semasa Hamil (1) Testimoni Ketidaksuburan (1) Testimoni Kuku Patah (1) Testimoni Kulit (1) Testimoni Kulit Gelap Menjadi Cerah (1) Testimoni Kulit Kering (1) Testimoni Kulit Tanpa Make Up (1) Testimoni Kurus Dan Susu Badan Banyak (1) Testimoni Kurus dan Menyusu Badan (1) Testimoni Makeup Remover (1) Testimoni Mata Panda (1) Testimoni Mealshake (1) Testimoni Morning Sickness (1) Testimoni Muka Sunburn (1) Testimoni Omega - Hamil (1) Testimoni Parut Chicken Pox (1) Testimoni Pencuci Muka (1) Testimoni Psoriasis (1) Testimoni SET KULIT CANTIK (1) Testimoni Sakit Tumit (1) Testimoni Sembelit (1) Testimoni Set Bersalin (1) Testimoni Set Gastrik (1) Testimoni Set Menyusu (1) Testimoni Vertigo (1) testimoni Phytocol (1)