Tuesday, 18 July 2017

Resipi Sambal Udang Sedap dan Tak Pedas

Bestnye kalau dapat makan sambal udang hari-hari. Tapi yang tak best kalau beli kat kedai mesti tak kena dengan tekak dan perut saya ni. Almaklum lah tak makan pedas. HAhahhaha...padan muka. Apa lagi, try la buat sendiri sambal udang yang penting tak pedas..



Ni cara saya:

Bahan-bahan:

Udang buang kepala
Cili boh 1 sudu besar (tak payah banyak, nanti pedas)
Sos tiram 1 sudu besar
Sos tomato 1 sudu besar
Sos cili 1 sudu besar
Bawang Besar Holland / Kuning 2 bijik
     - 1 bijik potong bulat
     - 1 bijik blend / tumbuk hancur
Asam jawa
Garam
Gula melaka (nisse kelate)- Suku kerek (eh..paham ke idok ni)



Cara -cara :

1. Panaskan minyak sedikit untuk menumis Bawang besar Kuning yang diblend/tumbuk.
2. Tumis bawang besar sehingga kekuningan.
3. Masukkan cili boh sehingga pecah minyak.
4. Masukkan sos tiram, sos cili, sos tomato.
5, Masukkan garam dan gula melaka (nisse).
6. MAsukkan air asam jawa 2 sudu besar.
6. Masukkan udang dan bawang besar yang dipotong bulat. Jangan lama-lama nanti udang jadi keras dan hilang manis udang.
7. Siapppp  !!!!

Senang je resipi ni.. Maaf sebab takde gamba untuk setiap bahan. Nanti lain kali saya masak sambal udang lagi saya upload gambar bahan-bahan ye.


Yang tak boleh makan udang sebab gout boleh tukar dengan bahan lain ; ayam / daging / sotong. 

Yang penting tak pedas...


Nak lagi resipi.. Insya Allah saya bagi resipi tomyam senang siap dalam masa 10 minit.

Friday, 14 July 2017

DISCLAIMER

Penafian ini berkaitan blog/laman web milik saya yang berkisar tentang pemakanan organik dan produk Shaklee. Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan dan saya ingin pembaca tahu yang blog/laman web ini tak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara. Produk yang disebut dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan untuk tujuan diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Maklumat dalam blog/laman web ini tidak boleh digunakan sebagai pengganti rawatan perubatan dan konsultasi doktor atau pakar pemakanan  mahupun dianggap sebagai preskipsi. Sesiapa yang percaya bahawa mereka mengalami sebarang jenis penyakit atau masalah kesihatan, sila berjumpa dengan doktor berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.

Memandangkan saya ada menyertakan testimonial pengguna produk yang disarankan, sila ambil perhatian bahawa kisah yang dikongsi oleh pengguna tidak pernah sesekali disarankan mahupun disahkan oleh pihak pembuatan produk berkenaan. Maklumat dalam blog/laman web ini bertujuan untuk berkongsi maklumat umum atau sumber pendidikan sahaja, bukan sebagai nasihat perubatan.

Tiada claims, guarantee, warranty atau assurance yang dijanjikan. Kisah yang disertakan bukan bermaksud untuk digunakan untuk diagnos atau rawatan penyakit, kecederaan atau dalam apa jua sekali pun menggantikan diagnosis dan rawatan perubatan. Maklumat yang terkandung dalam blog/laman web adalah sah untuk menyarankan penggunakan vitamin dan mineral untuk menjauhi sebarang ketidak-cukupkan vitamin dan mineral dalam badan. 

Penulis dan pengedar berkaitan tidak bertanggungjawab untuk sebarang misinterpretasi atau salah guna maklumat dalam blog/ laman web ini.

Sekiranya anda menghidap sebarang penyakit, sila dapatkan khidmat nasihat dari doktor dan pakar nutrisi/pemakanan anda.

Ibu Hamil Tak Perlukan Vitamin? Ini Pandangan Pakar O&G Terkemuka..

Perlukan Wanita mengambil vitamin semasa hamil? Ramai yang duk tanya pasal vitamin masa hamil ni. Lagipun klinik kesihatan takde pulak yang provide vitamin masa hamil kan? 

Perlu ke kita ambil vitamin semasa hamil?

Ini pendapat saya:

Semasa kita hamil, sebahagian daripada vitamin dan nutrisi dalam badan kita diserap oleh bayi dalam kandungan untuk pembentukan bayi dalam rahim kita.



1.  Kalsium diperlukan untuk pembentukan tulang bayi yang kuat.

2.  Asid folik diperlukan untuk elakkan kesan neural tube.


3.  DHA untuk sel-sel otak bayi yang sedang berkembang.



Semasa kita hamil pun, kadang-kadang ada masa yang kita tak lalu nak makan. Kadang sampai 2-3 bulan datang alahan. Nak makan nasik pun tak lalu, bila makan nasik muntah balik. Habis tu, apa yang ada untuk baby dalam kandungan. Ada lagi yang teruk, sampai boleh telan roti jer, Nasik semua tak boleh nak telan.

Kadang masa hamil ni, ada banyak yang kita kena ambil berat.

HB low
BSP (Blood Sugar Profile)
BP low
Keputihan


Ini lah 4 perkara yang sangat dititikberatkan semasa hamil. Kerana efek nya sangat tinggi dan merbahaya kepada ibu dan juga baby dalam kandungan.


⇒  Untuk masalah HB low boleh ambil VITALEA (iron formula) dengan gabungan Vitamin C

⇒  Untuk masalah BSP yang mana kita mempunyai masalah Kencing manis, boleh ambil minuman ESP yang mempunyai indeks G.I yang rendah sesuai untuk masalah GDM dan Bcomplex

⇒  Untuk masalah keputihan semasa hamil, boleh ambil Garlic Complex sebagai antibiotik semulajadi yang mengurangkan masalah keputihan

⇒  Untuk DHA dan Omega-3, anda disarankan mengambil Omega Guard yang terbaik.

⇒ Untuk tulang bayi yang kuat, anda boleh ambil Ostematrix



Ini pula kata PAKAR O&G DR HAMID ARSHAT mengenai pengambilan Vitamin semasa hamil.





Dan saya memang 200% setuju dengan pendapat Dr Hamid sendiri.

Dan yang paling betul, kita perlu sentiasa mengambil vitamin sepanjang hayat kita.


Apa pendapat anda?

Mahukan penjagaan vitamin yang terbaik untuk Anda dan Bayi Anda?

BOleh hubungi saya;

SMS/ WhatsApp : 0179752684
ID : 921943

COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, KOta Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Rimbayu, Bandar Putera 2
Penghantaran seluruh Malayisa boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDEX

Atau anda boleh membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah




5 Tanda Mudah Menunjukkan Badan Kita Kekurangan Vitamin


Ada banyak tanda-tanda yang menunjukkan badan kita kekurangan nutrisi vitamin. Tapi ada 5 tanda yang sangat biasa dan kita ambil remeh tapi itu sebenarnya adalah tanda badan kita mengalami masalah kekurangan vitamin dan mineral dalam badan. 



Ye...kita boleh mengalami masalah kekurangan vitamin dan mineral dalam badan yang seterusnya menyebabkan badan kita tidak dapat beroperasi / berkerja dalam keadaan optimum. Senang cerita; badan sentiasa rasa lemau, kita sentiasa letih; asyik demam, sentiasa mengantuk. Ini sebenarnya berpunca daripada badan kita yang mengalami kekurangan nutrisi vitamin.


Perlukah kita mengambil vitamin dan supplement setiap hari?


Dan bilakah kita sepatutnya mula mengambil vitamin ini. Usia 20 an, 30 an, 40 an, 50 an atau bila kita dah datang sakit-sakit..


Boleh refer LINK INI untuk menjawab persoalan anda. JAwapan dari Pakar O&G yang terkemuka di Malaysia juga disertakan.




OK... Meh nak cerita 5 tanda-tanda Yang kita biasa abaikan.



1.  BADAN TERLALU PENAT





Eh..biasalah tu. Bila tiap-tiap hari bekerja siapa yang tak penat kan. Even kita yang surirumah pun penat. Tapi... MAcam ni sebenarnya. Walaupun kita dah qada' rehat qada' tido semalaman atau seharian, tapi badan kita masih terlalu penat; itu menandakan badan kita kekurangan ZAT BESI dan VITAMIN B12.



Ada orang yang penat bekerja, time dapat hari OFF, qada tido bagai nak rak, bangun makan sambung tido balik. Tapi sebenarnya badan dia kekurangan ZAT BESI dan Vitamin B12.


Ada orang walaupun dah berusia 50 an dan ke sana sini bekerja tapi bila bangun tido keesokkan harinya; badan dah hilang rasa penat, dah cergas. Itu sebab dia mengambil zat besi dan vitamin B12 yang mencukupi. Mana nak cari zat besi dan Vitamin B12? Saya senang je; telan VITALEA dan BCOMPLEX


2. MASALAH MATA KERING


Anda pakai contact lens tak? atau ada alami masalah alahan atau alergik. 


Yang pakai contact lens lama-lama pun biasa mata jadi kering kan? Gosok-gosok mata. Lama-lama mata jadi merah..


Biasanya yang alami masalah mata kering ni dan suka gosok-gosok mata ni sebab kekurangan asid lemak Omega-3. Banyakkan makan salmon atau paling senang telan Omega Guard.


3. TULANG LEMAH


Tulang Lemah  ni biasa berpunca dengan kekurangan kalsium. Menyebabkan kaki menjadi lenguh. Tambahan perempuan lagi cepat kehilangan kalsium. Sebabnya, kalsium hilang semasa datang haid, semasa mengandung dan semasa menyusu. Kalau kita tak topup kalsium setiap hari, lama-lama, kalsium pada tulang dan gigi akan digunakan. 



Dan Yang penting, kalsium perlu diambil dengan Vitamin D untuk penyerapan yang berkesan.


Pernah tak dengar cerita, tulang mudah patah bila jatuh sedikit je. Terlanggar bucu meja jer. Tapi, kesannya kaki tak boleh gerak. Pergi hospital, scan tengok tulang dah patah teruk. Rupanya kalsium dalam tulang dah digunakan sehabisnya sehinggakan kalsium dalam tulang pun diambil.


WAjib kita topup kalsium setiap hari tau. Macam saya yang payah nak telan susu putih ni, biasa saya ambil Ostematrix jr setiap hari.




4. KULIT KERING DAN GATAL


Masalah kulit kering dan gatal ni memang sentiasa mengundang aktiviti sampingan.


Aktiviti menggaru sekuat hati sampai syok sangat sehingga kulit berdarah. Kalau kat badan, kat kaki, kat lengan; memang syok la menggaru. Yang penting; LEGA sebab syok sangat menggaru. HEhehhe

Tapi, kulit gatal dan kering tu kerana badan kita kekurangan vitamin B2 (Riboflavin).

Memang beza sangat bila makan Vitamin B ni. Kulit tak rasa kering walaupun cuaca panas terik. 



5.  SELSEMA TERUK


Bagi sesetengah orang, its OK kalau tiap2 bulan demam selsema.. Tapi macam dah jadi rutin bulanan la pulak. Sebenarnya kalau kerap sangat sampai tiap-tiap bulan pun kena demam selsema, tu tandanya Imun badan kita dah semakin menurun. 


Macam mana nak boostkan imun badan kita? 

Untuk boost kan imun badan, kita kena ambil vitamin antioksidan. Terutamanya yang selalu demam batuk selsema, banyakkan ambil Vitamin C dan Vitamin E untuk kuatkan sistem imun. Barulah kita jarang demam selsema..

Takkan la tiap bulan nak ambil MC kan? Nanti boss pun tak suka tengok rekod Attendance kita kan? Banyak kerja pulak yang tertangguh. 

Kalau macam saya yang WAHM ni atau surirumah, lagi la payah nak MC. Kalau boleh tak nak ler demam selsema tu. Nanti siapa yang nak buat kerja rumah, siapa yang nak jaga anak. Suami boleh la tolong-tolong kan? tapi kita mesti nak buat sendiri kan. Kalau yang PJJ tu ha,,, lagi kesian kan. Jaga badan jangan sampai sakit tau..




Itu antara 5 Tanda-tanda simple yang menunnjukkan badan kita mengalami masalah kekurangan vitamin. Lagipun, badan kita perlu diservis dan dijaga supaya dapat berada dalam keadaan yang baik kan.



Yang Penting, amalkan 5 perkara ni:


1. Kurangkan pengambilan gula
2. Bersenam
3. Makanan makanan yang sihat dan elakkan fast food
4. Minum air masak 3 liter sehari
5. Ambil vitamin untuk menampung lompong nutrisi dalam badan

Friday, 23 June 2017

Betulkah JERAGAT Semakin Pudar HANYA Dalam Masa SEMINGGU?

Jeragat adalah salah satu masalah yang menghantui wanita yang berumur 30 tahun ke atas. Jeragat bila dah start timbul ni, dia makin payah nak hilang. Ada banyak produk kat pasaran yang claim boleh hilangkan jeragat tapi akhirnya memakan diri. Nak tau produk apa yang boleh pudarkan jeragat hanya dalam seminggu?



Ada banyak sebab yang menjadikan jeragat muncul seawal usia 30 an. Tahukah kita bahawa:

PUNCA JERAGAT


  • Sering menukar produk kecantikan dan kosmetik


  • Selalu berada di bawah terik matahari tanpa memakai sun block atau pelindung matahari spf15.


  • Mengambil pil perancang dalam tempoh yang agak lama. Kesan jeragat akibat mengambil pil perancang ini akan muncul bila kita berusia 40 tahun ke atas.

Kalau kita jenis yang suka try pelbagai produk skincare, saya syorkan supaya stick atau tetap dengan satu jenis brand sahaja seperti Nutriwhite sahaja. Sebab saya tau, zaman-zaman kita berusia 20 an, kalau boleh setiap produk skincare yang muncul kat pasaran ni kita nak try kan?


 Sekejap keluar Brand A, 2 minggu kemudian keluar produk B. Marketing pulak kaw-kaw. Testimoni pulak konon gempak-gempak. Yang paling best, produk B konon ada penambahbaikan dan lagi power dari produk A. Kita yang dengar ni, rasa bestnyaaaa...


Rasa nak try pulak Produk B. Bila dah tukar ke produk B, keluar pulak produk C. Claim yang produk C lagi power dari produk B. Dan kita pulak termakan hasutan nak try produk C pulak. Lama-lama, jeragat mula timbul. Kulit muka pulak jadi semakin teruk. 


Ada yang jerawat semakin banyak. 

Ada yang kulit muka berlubang-lubang. 

Ada yang di awal usia 20 an, tapi kulit muka dah teruk dan nampak semakin berusia.

Tak usah la kita tukar-tukar produk skincare. Tetap dengan yang satu jenis je. Tapi, pilih lah yang betul-betul selamat. Jangan pulak duk pilih produk yang baru timbul kat pasaran. Pilih yang dah lama kat pasaran (5 tahun ke atas) dan produk tersebut perlulah bebas bahan kimia seperti paraben yang merbahaya. Jangan setakat pilih produk yang claim tiada bahan kimia berbahaya, alih-alih tak lama lepas tu kena tarik balik oleh KKM sebab ada bahan terlarang dan ramai pengguna yang kulit muka nya rosak.


Nak kulit muka cantik memang mahal.. Tapi adakah berbaloi dengan harga rm50 untuk perjudikan kulit muka yang sejak azali nya memang cantik?


Kat bawah ni ada testimoni yang berjaya pudarkan jeragat dalam satu minggu. Meh kita baca:

TESTIMONI JERAGAT PERTAMA



Dengan menggunakan Gentle Deep Foaming Cleanser dan juga Spot Treatment by Nutriwhite jeragat hilang dalam masa satu minggu.



TESTIMONI JERAGAT KEDUA

pengedar shaklee jalan kebun kota kemuning



TESTIMONI JERAGAT KETIGA



TESTIMONI JERAGAT KELIMA



SET JERAGAT PREMIUM

shaklee jalan kebun kota kemuning

Jangan tunggu lama-lama tau. Jeragat ni kalau sekali dah muncul dia payah nak hilang. Memang akan duduk kat muka dah. Tengok mat saleh minah saleh tu, kulit dieorang banyak jeragat kan. Sebabnya dieorang suka berjemur. Tu yang banyak sampai penuh badan dengan muka. 

Hubungi saya, Hanim untuk sebarang pertanyaan dan membuat pembelian.

ID: 921943
SMS / Whatsapp : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bukit Naga, Bandar Putera 2, Rimbayu

atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan menekan icon di bawah


Saturday, 3 June 2017

7 Ramuan RAHSIA Collagen Yang Menghilangkan Jeragat dan Menjadikan Kulit Kembali Anjal

Collagen dan wanita berpisah tiada... CeeeeWahhhh... Ye dak.. betul kan? Ye ke Collagen tu penting? Bagi wanita, collagen tu tersangat la penting terutama yang memang mementingkan kecantikan. Siapa yang tak nak cantik??



Anak-anak 5 tahun pun dah pandai make up sebab nak nampak cantik kan. Ada 7 ramuan utama dalam collagen powder Shaklee ni yang boleh menghilangkan jeragat dan menjdikan kulit kita semakin anjal.

Apa beza antara anak-anak kecik dengan kita yang semakin meningkat usia ni? Yang pastinya keanjalan kulit kita. Macam mana nak tau kulit kita anjal atau tidak. Mari kita bandingkan dengan anak-anak yang berusia 12 tahun ke bawah. Cuba tengok bahagian pipi anak-anak, rasa macam nak cubit je kan, Chubby dan kalo kita tekan pun boleh buat macam iklan Hada Labo tu.. "Toing Toing" .. Hahhaha,.. gitulah lebih kurang.

Cuba pulak buat kat kulit kita. Kurang anjal dan nampak macam pipi semakin turun. Sebab badan kita semakin kita meningkat usia, badan kita mengalami kekurangan collagen. Bermula pada usia 25 tahun, badan seseorang termasuk diri kita sendiri akan berkurangannya kolagen. 



Kolagen ni jangan pulak ingat untuk kulit jer, Kolagen ni penting untuk tulang rawan kita supya kita tak alami masalah sakit lutut dan sendi. Haaa... sebab tulah bial dah masuk 25 tahun, kita wajib topup kolagen dalam badan kita. Tapi.. Tahu tak yang manakah yang paling memberikan hasil yang menakjubkan pada kulit dan kesihatan kita.

Meh saya nak share 7 ramuan utama dalam COllagen Powder Shaklee yang sangat sangat sangat memberikan hasil yang marbeles dan osem pada kulit kita dan pada kesihatan kita.


BAHAN 1 : SISIK IKAN MERAH

Ikan merah ni didapati di kawasan perairan dalam yang sejuk dan sisik nya merupakan yang terbaik kerana kerintangan yang tinggi di kawasan sejuk dan gelap. Dan berada di kedalaman yang jauh menjadikan ikan tersebut kurang mengalami masalah pencemaran air.


BAHAN 2 : EKSTRAK BIJI CAMELLA JAPONICA



BAHAN 3: EKSTRAK PFAFFIA




BAHAN 4: ELASTIN DARI KOLAGEN IKAN


BAHAN 5: LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS



BAHAN 6: EKSTRAK KEKERANG



BAHAN 7: VITAMIN C & B

Vitamin C sebenarnya sangat penting untuk menghasilan kolagen. Sekiranya vitamin C berkurangan dalam badan kita, penghasilan kolagen sangat minima dan tidak mampu menampung keperluan kolagen dalam badan kita, Itu yang menyebabkan kulit menjadi kurang anjal dan lutu menjadi semakin sakit akibat tulang rawan yang haus.

Memang tak dinafikan memang banyak jenama collagen kat pasaran kan? Yang membezakan semuanya adalah Selamat dan Semulajadi atau yang memberikan kesan yang sebaliknya kan?

Tahu tak apakah cara untuk memilih Collagen?

Boleh KLIK LINK INI.


Dan, kalau rasa was-was dengan yang ada di pasaran boleh pilih COLLAGEN POWDER SHAKLEE.

Kerana ia terbukti Selamat dan Berkesan.

Jom,,, saya kongsikan testimoni tiptop yang menggunakan COllagen Powder Shaklee ni ye.






Amacam, nak kulit cantik gebu atau nak kecilkan liang pori atau nak hilangkan jeragat?

Hubungi saya untuk dapatkan stok COllagen Powder Anda yang sangat best ini.

SMS/ WhatsApp : 017 975 2684
ID : 921943
COD Area : Shah ALam, Jalan Kebun, Kota Kemuning. Johan Setia, Bukit RImau, Bandar Putera 2, Rimbayu
Penghantaran ke Seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDEX

Atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan menekan icon di bawah.


Reward Diri Anda dengan Collagen Powder.


Monday, 29 May 2017

Cara Kurangkan Ekzema Pada Bayi dengan Berkesan Tanpa Menggunakan Steroid

Ekzema. Dengar perkataan ekzema dah boleh imagine betapa seksanya, sengsaranya, tak selesa nya seseorang yang menjadi penderita ekzema. Ekzema ini boleh dikategorikan sebagai salah satu penyakit kulit. Insya Allah ada yang boleh kurangkan sakit ekzema ini.



Sebelum itu, tahu tak bukan sahaja baby, tapi kanak-kanak, serta orang dewasa juga berpotensi untuk menjadi pesakit ekzema. Pernah tak kita tengok baby comel tapi kat pipi baby tu ada ruam-ruam merah yang teruk, Kadang sampai berdarah-darah. Ada baby yang alami mild ekzema, dan ada juga yang alami kes severe ekzema. Itu yang samapi kulit baby berdarah-darah.

Ada juga orang dewasa yang alami ekzema. Ye lah kita dah dewasa kan, Bila time ekzema menjadi flare, terus kita nak menggaru kan? Nyamuk gigit sikit pun kita dah garu kaw kaw. Ni pulak ekzema yang gatal macam gatal merenyam gitu.. Time garu tu memang la syiok, rasa terubat sementara bila dapat garu kan. Lantak la nak jadi apa.. ASalkan dapat garu. Tapi bila dah berhenti garu, tengok tengok habis berdarah-darah dah. 



SAya pernah alami ekzema dah tempat yang paling worst ekzema muncul ni kat bahagian lengan. Emm..lengan je tau.. Paling tak tahan bila duk kawasan yang panas.. Oooo...mula la rasa gatal tak hengat.. Tak tahan jari-jari nak menggaru... TIme duk tempat aircond jarang je die jadi gatal..

Dan satu lagi, kalau makan seafood, terutama udang dan ketam,, Die punye gatal, time tengah-tenagh duk bersantap tu la dia datang... Geram sangat ehh...

Apa yang nak buat?

Kalau baby tak kan nak terngok je kan.. Ada yang bertahun-tahun baby menderita ekzema.. Kesian,, nangis je dia.. Orang luar tengok pun semacam je, Macam kita takde buat apa-apa yang boleh menolong mengurangkan ekzema baby kan? Tapi, kita dah banyak buat sampai dah tak tau nak sapu apa lagi kat baby kan?

Tapi.. yang penting jangan bagi siapa-siapa kiss pipi baby.
Sebelum siapa-siapa pegang baby make sure cuci tangan dahulu.
Takmo sapu bedak, lotion sesuka hati.


Saya nak share salah seorang ibu yang memang kira dah last choice dah nak ikhtiar untuk ekzema baby dia



SEBELUM : flare up
SEMASA : tido letak vivix
SELEPAS BEBERAPA JAM : eh !! gebu btol ko nak.. hee~


ini apa mama baby buat :


1. Mandi - mandikan dengasn air suhu bilik + acv ( tak suam tak sejuk sbb bila suam sangat nanti akan keringkan agi kulit). Acv utk bunuh kuman
2. Mandian guna PBySO sensitive dry sebab yang ni jer nampak berkesan ; kurang flare up sejak guna
3. Saya ambil VIVIX, NUTRIFERON, VITAMIN C, ZINC, VITALEA.
4. Sabun cuci baju guna shaklee nyer
5. sapu cream HERBAL BLEND dan eczema balm supaya sentiasa lembab.
6.  Sapu VIVIX kalau flare up



Apa yang nak ditunggu lagi mommies? Cepat-cepat order Vivix untuk sapu pada kulit baby tu.. Kesian tengok baby, Kadang bukan sebulan dua ekzema ni ada. Kadang makan tahun pulak tu. Tak kan nak biarkan anak bertahun-tahun tak selesa dan gatal-gatal dengan ekzema ni..

Yang paling penting kita kena ikhtiar.
Mahal murah tu tolak tepi. Asalkan anak kita sihat kan?

Nak order Vivix boleh hubungi saya:

ID : 921943
SMS / WhatsApp : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bukit Naga, Bandar Putera 2, Rimbayu

atau anda boleh membuat pembelian secara online melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah



Dengan pembelian 2 botol Vivix ANDA secara AUTOMATIK layak untuk Mendapat :

FREE MEMBERSHIP yang bernilai rm69
FREE POSTAGE yang bernilai rm10.60
CASH BACK BONUS yang bernilai rm36

Hubungi saya untuk FREE MEMBERSHIP anda 💖


JAdilah AHLI untuk penjimatan sehingga 30%.

Cara Hilangkan Resdung dengan Mudah dan Berkesan

Siapa yang selalu lepas mandi pagi -pagi hari dan alami masalah bersin - bersin sepanjang pagi tu? Itu tandanya anda mengalami masalah resdung. Biasa orang Kelate panggil "SEDUAN".. Hehhe.. Bahasa baku nye adalah resdung. Nak tau tak cara mudah untuk hilangkan resdung dengan berkesan?

pengedar shaklee jalan kebun kota kemuning




Haaa...sebelum tu nak cerita sikit berkenaan resdung ni,, Saya dulu masa sekolah rendah sekolah menengah memang tak boleh nak mandi pagi. Bukan sebab air sejuk sebab kat rumah kat kampung memang guna air telaga.. Sejuk hingga ke tulang sumsum tauuuuu...

Tapi... sebab nya tak tahan duk bersin lepas mandi tu. kadang sampai 2 jam duk bersin lepas mandi. Itu tanda yang badan kita ada masalah resdung, Hacccummmm.... Hacuuummm... letihnye duk bersin...


Salah satu lagi tanda kita ada resdung adalah efek yang kita dapat bila makan seafood terutama udang dan ketam. Gatal merenyam bahagian muka. Sampai habis naik jerawat kan. Pulak tu jerawat besar-besar macam jerawat batu.. Habis keluar semua jenis jerawat.. Pulak tu sekali dah keluar jerawat-jerawat tu, memang payah nak hilang dah jerawat dan semakin bertambah pulak tu.

pengedar shaklee jalan kebun kota kemuning


Tapi bila dah start konsisten ambil set untuk resdung ni, mandi pagi memang tak jadi masalah dah, Jerawat makin berkurang dan resdung pun memang dah takde. Apa yang saya buat?

Mula-mula detoks dulu badan untuk buang toksin yang semakin lama semakin banyak berkumpul dalam badan kita.

Toksin ni bukan sahaja dari environment kita, tapi jugak dari segi pemakanan kita tau.
Bila dah buang toksin, secara otomatik resdung yang menjadi punca jerawat kita juga akan hilang.
Kemudian, ambil vitamin C dan vitamin B untuk kuatkan sistem imun kita dan dapat mengurangkan stress yang menjadi penyebab jerawat.

Mudah je kan? Tak payah nak berasap-asap... hehehe..

Kalau ada anak-anak yang berada di sekolah rendah, sekolah menengah, kolej ke atau kita sendiri yang mengalami masalah resdung ni, elok sangat kita mulakan dengan set resdung basic ni. 

pengedar shaklee jalan kebun kota kemuning


TAPIIIII....



Jangan pulak duk sapu krim itu ini, amek ubat jerawat itu ini, sebab sampai ke sudah jerawat tak akan hilang selagi badan kita tak detoks. Bila dah detoks badan, barulah toksin yang banyak tu dapat dibuang.Dan potensi untuk jerawat dan resdung ada jugak semakin rendah.
Maknanya, semakin hilang la resdung dan jerawat kita tau..

Jangan tunggu lama-lama. Sebab apa? Semakin lama, resdung tu akan semakin menjadi "makan dalam" kita punya sistem imun dan badan kita. Jerawat pun akan semakin banyak dan semakin payah untuk hilang. Kadang jerawat batu yang besar gabak dah mula keluar...

Dan, yang paling teruk bila BELAKANG BADAN kita pun dah start keluar jerawat-jerawat kecil..

Tambah-tambah kalau kita ada anak dara yang alami masalah resdung. Kesian, nanti semakin rosak kulit muka kita. Tu tak campur lagi kalau yang ambil produk kecantikan yang mempunyai bahan kimia yang terlarang. Lagi teruk kulit muka rosak jadinya...

Kalau nak set resdung basic ni, boleh hubungi saya :

SMS / WhatsApp ; 017 975 2684
ID : 921943
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, Bandar Putera 2, Rimbayu

Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju atau GDEX

atau anda boleh membuat pembelian secara online terus melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah




Testimoni

Testimoni Vivix (16) Testimoni Collagen Powder (7) Testimoni ESP (7) Testimoni Nutriferon (5) Testimoni Omega Guard (4) Testimoni Set Kurus (3) testimoni Kulit cantik (3) Carotomax (2) Set Pantang Shaklee (2) Testimoni Herblax (2) Testimoni Jeragat (2) Testimoni Kolestrol Tinggi (2) Testimoni Kulit Bebas Jerawat (2) Testimoni Lutut (2) Testimoni Rambut Gugur (2) Testimoni Tambah Susu Badan (2) Testimoni Vita C (2) Testimoni Vita E (2) Testimoni Senggugut (1) Testimoni AJHT (1) Testimoni Anak Selsema (1) Testimoni Batuk Berkahak (1) Testimoni Cinch Shake - Kurus (1) Testimoni Cuci Usus (1) Testimoni Darah Tinggi (1) Testimoni Diabetis (1) Testimoni Diabetis- Kebas (1) Testimoni Eye Treatment (1) Testimoni Garlic Complex (1) Testimoni Gentle Action Makeup Remover (1) Testimoni Gout (1) Testimoni HFMD (1) Testimoni Haid Tidak Lancar (1) Testimoni Hilang Bintik Hitam di Hidung (1) Testimoni Hilang Stretchmark (1) Testimoni Kayap (1) Testimoni Kencing Berbuih (1) Testimoni Keputihan Semasa Hamil (1) Testimoni Ketidaksuburan (1) Testimoni Kuku Patah (1) Testimoni Kulit (1) Testimoni Kulit Gelap Menjadi Cerah (1) Testimoni Kulit Kering (1) Testimoni Kulit Tanpa Make Up (1) Testimoni Kurus Dan Susu Badan Banyak (1) Testimoni Kurus dan Menyusu Badan (1) Testimoni Makeup Remover (1) Testimoni Mata Panda (1) Testimoni Mealshake (1) Testimoni Morning Sickness (1) Testimoni Muka Sunburn (1) Testimoni Omega - Hamil (1) Testimoni Parut Chicken Pox (1) Testimoni Pencuci Muka (1) Testimoni Psoriasis (1) Testimoni SET KULIT CANTIK (1) Testimoni Sakit Tumit (1) Testimoni Sembelit (1) Testimoni Set Bersalin (1) Testimoni Set Gastrik (1) Testimoni Set Menyusu (1) Testimoni Vertigo (1) testimoni Phytocol (1)