<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Kelebihan Menyusu Badan

Kelebihan Menyusu Badan



 Terdapat banyak kelebihan menyusu badan. Antaranya adalah:



1. Meningkatkan IQ bayi anda

2. Meningkatkan sistem imun bayi anda.

3. Merendahkan risiko bayi anda untuk menghidap penyakit diabetis, penyakit

     jantung, asthma, allergik, pneumonia, masalah pernafasan dan jangkitan 

     pada telinga.

4. Meningkatkan ikatan kasih sayang antara ibu dan bayi.

5. Membakar kalori sebanyak 300 - 500 kalori sehari.


Jika si ibu berhasrat untuk menyusu badan tetapi mengalami masalah susu merudum, saya

cadangkan si ibu untuk mengambil SET MENYUSU SHAKLEE. Alhamdulillah....dengan 

izinNya, saya berjaya menyusukan anak sulung saya sehingga 2tahun 8 bulan walaupun 

tengah mengandung anak ke 2 saya. Dan sekarang saya sedang dalam misi untuk 

menyusukan anak ke 2 sehingga 2 tahun.


Antara Produk SHAKLEE yang terdapat dalam SET MENYUSU SHAKLEE ini adalah:


1. ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP)

ESP adalah sumber protein terbaik daripada non - GMO soya. Ia sangat bagus dalam 

menambahkan susu badan dan anda akan dapat bonus yang tak disangka-sangka iaitu badan

 menjadi lebih bertenaga dan kulit menjadi lebih halus. Si ibu yang menyusu badan memang 

perlukan badan yang lebih bertenaga untuk kehidupan seharian kan?

Satu canister ESP adalah seberat 850 gm.


2. ALFALFA

ALFALFA juga dipanggil FATHER OF ALL FOOD. Ini kerana ALFALFA kaya dengan VITAMIN A, VITAMIN E, dan VITAMIN B6. Selain itu, ia kaya dengan mineral dan juga protein. Ia juga merupakan MILK BOOSTER terbaik daripada SHAKLEE.

Selain itu, alfalfa membantu:

Ia terdapat dalam dua saiz. Saiz S mempunyai 330 tablets dan saiz L mengandungi 700 tablets.




3. BCOMPLEX

BCOMPLEX sangat penting dalam kehidupan seharian yang makin mencabar ini... Ia bagus untuk mengelakkan kemurungan (anti - stress) dan menstabilkan hormon.

Kenapa perlu elakkan stress?

Sekiranya si ibu stress, penghasilan susu badan akan terganggu dan si ibu akan menjadi lebih stress dengan penghasilan susu yang kurang. 

BCOMPLEX SHAKLEE mengandungi ASID FOLIC dan BIOTIN untuk pembentukan dan dan kestabilan hormon.

SAtu botol BCOMPLEX mengandungi 120 tablet dan untuk kegunaan 4 bulan. Jimat bukan?


4. VITALEA

Adakah anda  pemakanan kita seharian adalah seimbang? Jika YA, tahniah kepada anda

 kerana berjaya mengambil pemakanan seimbang. Tapi, saya sendiri tidak dapat

 mengamalkan pemakanan seimbang walaupun sebagai seorang suri rumah..HEHEHe...

Akan tetapi saya mengambil VITALEA yang memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian 

dipenuhi. Ia juga mengandungi IRON FORMULA yang sangat penting untuk tubuh kita.

Satu botol VITALEA mengandungi 120 tablet untuk kegunaan 4 bulan.


5. VITA C SUSTAINED RELEASE

 Si ibu pun nak cantik juga kan. Takkan nak kulit kusam jer kan?

VITA C SUSTAINED RELEASE merupakan anti oksidan yang terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Selain itu, ia dapat:




Tanda -tanda ketara kekurangan VITAMIN C adalah gusi berdarah setiap kali kita menggosok gigi.


Satu botol VITA C mengandungi 180 tablets untuk kegunaan 6 bulan. Konpem jimat sangat kan?



6. OSTEMATRIX

Ibu - ibu menyusu selalu mengeluh lenguh badan kan?

Lenguh-lenguh badan adalah kerana kekurangan KALSIUM yang tidak kita sedari.

sekiranya si ibu tidak mengambil sebarang susu atau sumber kalsium lagi cepat si ibu 

mengalami lenguh badan atau lama kelamaan mengalami reput tulang atau osteoporosis

OSTEMATRIX ni membekalkan 1000mg kalsium yang diperlukan oleh ibu menyusu.

Ini kerana KALSIUM daripada badan si ibu telah diserap oleh bayi melalui penyusuan 

badan. Oleh itu, si ibu memang cepat terasa lenguh badan. 

Selain itu, OSTEMATRIX ini dapat mencegah si ibu daripada mengalami masalah 

SEMBELIT.

Satu botol OSTEMATRIX mempunyai 120 bijik untuk kegunaan sebulan.



Sekiranya anda berhasrat untuk Memiliki SET menyusu ini, anda boleh menghubungi saya 

di

FB : Hanim Ismail

Page : Vitamin Keluarga Kami

sms @ call : 0179752684

COD area : SHAH ALAM, JALAN KEBUN, KOTA KEMUNING, ALAM BUDIMAN 

Harga boleh dirunding dan sekiranya anda tiada bajet, saya cadangkan anda mengambil

 SET MENYUSU BAJET yang terdiri daripada ESP dan ALFALFA

Label: , , , , , ,