<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Tips Paling Simple Awet Muda Stail Model Korea

Tips Paling Simple Awet Muda Stail Model Korea

Awet muda? Siapa tak nak kan? Lebih lebih lagi bagi kita wanita yang dah berkahwin Dan melahirkan anak..Saya nak kongsikan tips mudah yang diamalkan oleh model Korea until MENCUCI MUKA supaya kita nampak lebih muda dari usia sebenar.

Mula-mula sediakan 2 besen air berisi AIR SUAM dan AIR SEJUK BERISI AIS

1. Basuh muka dengan air suam menggunakan pencuci muka.
   Kenapa air suam?
    Supaya liang pori akan terbuka dan kotoran dapat dikeluarkan.

2. Sebab di Korea mudah dapat KOKUN (kapas dari ulat sutera) mereka gunakan kokun untuk cuci kotoran di muka.

   Kenapa kokun?
   Kokun lebih mudah menyerap debu2 yang ada di muka dan lebih efektif utk tanggalkan kulit mati. Kita guna kapas muka je la..Senang siket.

3. Selepas cuci kotoran dimuka guna kokun, basuh muka dengan air suam dan  lap muka.

4. Ambil krim pelembap atau moisturizer cream sapukan pada muka sejurus selepas lap muka.

5. Tips yang paling PENTING.

     Selepas sapu krim pelembap, ambil air yang berisi AIS dan sapukan ke muka. Buat cara macam basuh muka tapi gunakan air yang berais. Jangan guna pencuci muka pulak yer.

    Kenapa ais?
     Kerana bila gunakan air sejuk.liang pori yang terbuka akan tertutup. Muka kita akan jadi lebih lembut dan moist sebab sebelum tu kita dah sapukan krim pelembap..

Moh Kita try .

Tips ni diambil Dari model Korea yang dah berusia 40an tapi seriously nmpk macam 20an dalam STAR KING...
Saya dah try...uolllsss bila lagi..memang kulit rasa moist jer..
Next tips saya nak share bagaimana nak kurangkan ukuran pinggang dalam 5 minit...
Stay tuned uolllssss....

Label: ,