<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenience…

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Tips Untuk Suami LEBIH POWER dari BIASA, Isteri PUJI Sentiasa

Tips Untuk Suami LEBIH POWER dari BIASA, Isteri PUJI Sentiasa

Kesuburan lelaki sangat penting lebih-lebih lagi bila sudah berkahwin.  Bila masuk 6 bulan usia perkahwinan, orang ramai lebih-lebih lagi saudara-mara akan mula bertanya sekiranya dah ada ‘isi’ atau belum. Betul tak? Makin lama, makin ramai suara-suara yang mula bertanya akan Soalan HANGAT sepanjang zaman tu kan.  Yang paling tak sedap, bila ada suara-suara yang mula memburukkan si isteri atau si suami. Sebab itulah, kita perlu bersedia dan perlu meningkatka kesuburan bila sudah berumahtangga.
Masalah ketidaksuburan lelaki selalunya berkait dengan:
Ketidaknormalan ini berlaku disebabkan oleh beberapa faktor, iaitu:


Antara TIPS untuk MENINGKATKAN KESUBURAN LELAKI ialah:

  1. MENGAMBIL  ANTIOKSIDAN yang BAIK.

Vitamin C mampu meningkatkan jumlah dan kesuburan sperma. Namun, kekurangan VITAMIN C boleh menyebabkanketidaksuburan sperma. Mengambil sebanyak 500mg Vitamin C SETIAP HARI sangat penting bagi lelaki dewasa.

    2. BERHENTI MEROKOK.

Merokok sememangnya berbahaya. Ia boleh merosakkan paru-paru dan juga boleh MEROSAKKAN MEMBRAN SPERMA dan mempengaruhi kemampuan sperma untuk mencapai sel telur. Dan lelaki yang merokok disarankan untuk MENGAMBIL VITAMIN C untuk menggantikan Vitamin C yang hilang akibat MEROKOK.

    3. BANYAKKAN PENGAMBILAN ZINK

Zink dikatakan mampu mengaktifkan sperma. Pengambilan jumlah zink yang diambil hendaklah TIDAK MELEBIHI 30mg SEHARI. Makanan sumber zink adalah daging merah, bijirin dan kekacang, makanan laut dan produk tenusu.

    4. MEMAKAI SELUAR LONGGAR

Pemakaian seluar longgar dapat memastikan suhu alat kelamin terkawal iaitu TIDAK TERLALU PANAS agar mampu MENINGKATKAN PENGELUARAN SPERMA. Fesyen zaman sekarang yang mana anak-anak muda lelaki yang memakai seluar yang ketat boleh menyebabkan penghasilan sperma yang berkurangan.

     5. KEBERSIHAN MAKANAN

Pengambilan buah-buahan dan sayuran segar sangat DIGALAKKAN. Akan tetapi, anda hendaklah memastikan buah-buahan dan sayuran tersebut dibersihkan sebelum dimakan. Ini kerana, racun serangga digunakan untuk mengawal serangan makhluk perosak pada sayuran dan buahan boleh menjejaskan tahap kesuburan seseorang itu.

     6. MINUM BANYAK AIR KOSONG

Pengambilan air kosong sebanyak minimum 2 liter sehari dikatakan boleh meningkat kesuburan dan kesihatan sperma.


Dalam Shaklee, kami mencadangkan SET KESUBURAN LELAKI yang mengandungi VITA C SUSTAINED RELEASE, ZINC COMPLEX, COQ HEALTH ,VITA E COMPLEX dan juga VIVIX  mengikut bajet anda.Untuk dapatkan Set Kesuburan LElaki anda boleh hubungi saya;

Hanim Ismail
ID 921943
WhastApp / SMS / Call : 017 9752684
FB : Hanim Ismail
Email: hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Alam Budiman U10, UiTM Puncak Perdana


Label: , , , , , , , , ,