<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Kontroversi Berkaitan Produk SHAKLEE??

Kontroversi Berkaitan Produk SHAKLEE??

Banyak bebenor timbul kontroversi pasal Shaklee sejak dua menjak ni.. Produk yang semakin ramai orang guna. Sebab tu bila timbul satu isu walaupun tak berkaitan langsung pasal Shaklee, memang hangat la satu Malaysia.

Tambah pulak sekarang zaman smartphone. Orang kat hujung tanjung pun boleh dapat info secepat kerlipan mata memandang. Ewaaahhhh...


Ini adalah contoh satu produk yang mempunyai ramai pengguna. Bila check adakah mendapat kelulusan KKM, begini pulak yang keluar. Emmm..masalahnye dicanangnya satu dunia bahawa produk itu mendapat kelulusan KKM..

Yang penting jangan risau akan produk Shaklee. Ia memang dah disahkan dan dikeluarkan Sijil Kelulusan daripada KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA. YES!!! Ia sangat betul.
Try la bukak website http://www.portal.bpfk.gov.my


Klik link tu dan SEARCH word SHAKLEE. Keluarlah semua list produk Shaklee yang telah diluluskan oleh KKM.

Nak dapatkan kelulusan sijil KKM ni bukan senang yer dan bukan secepat guruh berbunyi. Tapi makan masa yang lama dan paling MINIMUM adalah SETAHUN.

Tu yang paling minimum setahun. Kalo produk tu letak barang terlarang memang payahla jadinye. Oppsss lupa nak bagitahu.

Konon la kan, kita ade satu produk yang kita buat. Lepas tu nak masuk market kena mintak kelulusan KKM terlebih dahulu. Bila kita mendaftar untuk dapat sijil kelulusan kita akan dapat satu notifikasi dari pihak KKM yang mengatakan produk kita sudah didaftarkan untuk diuji.

Akan tetapi, KKM pada masa ini membenarkan kita memasarkan produk baru kita itu dengan menggunakan Tag Notifikasi yang dilekatkan pada botol tersebut. Persoalannya, adakah produk itu SELAMAT dan TIDAK BERBAHAYA untuk digunakan?

Sebab tulah, kadang kita dengar berita produk A ada bahan terlarang. Produk B ada bahan pemutih atau hidrokuinon yang sepatutnya tidak boleh diambil langsung. Tetapi, ramai dah guna produk tersebut.

Macamane tu? Siapa yang nak bertanggungjawab?? Sebab itulah, mana-mana produk yang ada dalam pasaran lebih lagi yang baru timbul elok lak KITA SENDIRI yang check sijil kelulusan KKM.
Sebabnya, ada banyak produk yang sangat glamer terutamanya yang bab mencerahkan dan memutihkan ni langsung takde dalam list SIJIL KELULUSAN KKM. Tak caya? Try la search dlm link http://www portal.bpfk.gov.my

Tapi kenapa OWNER produk tu cakap ade sijil KKM. Tu bukan sijil lulus KKM tapi sijil Notifikasi yang nak bagitau bahawa produk tersebut dah dihantar untuk diuji bahannya.
Ini adalah list produk shaklee yang memang telah diluluskan oleh KKM. Produk yang anda guna pulak macam mana?

Yang kat bawah ni adalah list produk Shaklee yang telah mendapat kelulusan daripada pihak KKM. 

Cuba check yang produk2 glamer ade tak kelulusan KKM?




Apa kata uolls check sekarang? Jangan pulak bila buah pinggang dah rosak, kena kanser kulit baru nak menyesal. Pilihan ada kat tangan ANDA.

CHOOSE THE RIGHT ONE

Label: