<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Short Holiday Trip dan Low Bajet Untuk Ceriakan Anak - Anak

Short Holiday Trip dan Low Bajet Untuk Ceriakan Anak - Anak

Bila dah ada anak ramai ni kadang-kadang malas nak keluar jenjalan. Sebab dieorang tengah dalam fasa nak explore.. Hehehe...tapi time tu sepatutnya bawak dieorang g jenjalan kan. Takkan nak duk kat umah je...

Tapi kalau ada kekangan masa macam suami yang payah sangat nak dapat cuti sampaikan cuti tahun lepas banyak lagi.. Huhuhu..kesian kan.. Tambah lagi kadang sabtu ahad suami kena kerja.. Kadang weekdays baru cuti, tapi anak pulak kene sekolah.

Nak pergi holidays 2-3 hari pun jadi payah. Last Choice kita orang pergi rehat-rehat kat pantai jer..yang selalu kite orang pergi kat PAnTAI BAGAN LALANG... Nak kata dekat dengan umah tu tak jugak,..Lebih kurang dalam 2 jam perjalanan..

Jadila kan..
ANak-anak pun dapat main pantai.. Main wau..  Main Pasir.. kutip anak ketam..

Low bajet sangat ni.. Sebab kiteorang pun kadang bawak bekal siap2..kalau tak sempat tapau la ape2 time on the way ke sana.. Bawak coolbox jangan lupa..bubuh ais banyak2 bawak air mineral, air kotak milo ke,apa je la...jangan lupa bawak AIR PERFORMANCE DRINK tau..kang takcukup air dalam badan lak..

Tapi kalau tak sempat nak bawak bekal pun takpe.. Sebab kat situ memang ada kedai makan. Toys pun ada jual kat situ.. yang sodok pasir, la, pelampung la...semua ada.. Sedia duit jer..Hehhehe

Anak main layang-layang. Kiteorang siap bawak layang-layang dari rumah. Kalu beli lagi membazir pulak. Hehehhe

Ni pun lori  yang bawak siap2 dari rumah...Hehehhe

 Dah senja..Time ni rasenya dah pukul 6 lebih..
Tengok..bawak bekal siap2..hahah...Coolbox memang wajib bawak..Sebab letak ais...Bebudak ni suka minum air sejuk. PErformance Drink jangan lupa..
Jom main air....

Suami Layan anak anak....

Dah agak2 letih kita orang pun tukar baju semua pastu berangkat pulang. Kalau tak nak balik nak tidur kat Homestay kat situ pun ada. Kalau tak silap paling murah rm80 ke atas mengikut jenis bilik. Tapi kiteorang memang balik rumah jer... ehehheh...

sebab esoknya suami nak g kerja..

Short trip pun jadilah kan,... Best tengok anak2 happy...

EH...kalau nak beli vitamin boleh order jugak tau.. KEdai online bukak 24 jam... hehehe