<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Siapakah sebenarnya Dr. Shaklee??

Siapakah sebenarnya Dr. Shaklee??

Siapa sebenarnya Dr Shaklee ni? Meh nak cerita serba sedikit pasal Dr Shaklee C. Forresrt ni. Beliau lah yang bertanggungjawab dalam mengeluarkan produk Shaklee ni.

Beliau Dilahirkan pada November 1894 kat Carlisle, Iowa yang berdebu dan kotor dengan tempat perlombongan arang batu.
Masa lahir, doktor bagi masa paling lama pun dia boleh hidup selama 8 tahun sebab dia didiagnose tuberkulosis (batuk kering).

Tapi, Mak dia tak boleh terima kenyataan doktor, pastu mak die guna ramuan herba buat minyak dan sapu dekat badan anak dia.  Mak dia pindah dari kawasan kotor tu sebab yakin persekitaran yang baik akan memberi kesihatan yang baik. Finally dia sembuh.

Tahun 1915, dia keluarkan makanan tambahan pertama di dunia. Sebab tak tau nak bagi nama ape, last2 letak nama "Vitalized Mineral".

Tahun 1956, dia bukak direct-sales company yang menjual supplement makanan. Bukan rangkap muat je tau supplemen ni tapi dari hasil kajian die. Niat die untuk membantu orang-orang yang kekurangan nutrisi..

Akhirnya beliau meninggal pada usia 91 tahun, jauh sekali dari anggaran doktor yang diagnose beliau dengan TB.

Itulah serba sedikit tentang pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest Shaklee.

#tsunamishaklee
#pts19

Label: ,