<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: 11 TAHUN Menderita, Akhirnya MAK Bebas Dari DIABETIS

11 TAHUN Menderita, Akhirnya MAK Bebas Dari DIABETIS

"11 tahun Mak Menderita Diabetis, kena ambil ubat setiap hari sepanjang 11 tahun non stop"
Kesian kan.. Kita makan vitamin sebijik @ 2 bijik sehari selama 9 bulan mengandung pun kadang-kadang boleh terlupa dan kadang-kadang malas nak amik.. Sebab bosan duk hadap ubat KK setiap hari. Ni apa lagi mak yang 11 tahun kena makan ubat hospital..



Diabetis ni bukan boleh buat main-main tau. Sebab die punye efek kalau diabetis teruk sangat memang boleh serang organ yang lain tau. 

Yang biasa kita tahu;

1. Mata jadi Buta
2. Kaki atau Tangan jadi Gangren dan Kena Potong
3. Buah Pinggang jadi Rosak



Tapi efek yang kita boleh kena bila ada Diabetis ni:

.

Tengok efek bila kita ada diabetis ni. Hampir kesemua organ atau tempat dia akan serang.

Kena jaga makan dengan sangat tegas la kalau ada kencing manis teruk.
Kalau sampai dah tahap kena cucuk insulin sendiri tu, memang kena berjaga-jaga bab pemakanan..

Yang pasti, dah tak boleh nak rasa nikmat makan manis. Kalau orang kelantan macam saya ni kan, makanan memang jenis manis-manis tau. Tapi Macam saya ni,takde la taram je semua jenis makanan, Sebab saya ni jenis cerewet sikit. Bersyukur sangat.. alhamdulillah.

Tapi, ada sorang akak ni, memang dia nak usaha jugak tak nak bagi mak dia sampai ke akhir usia duk tanggung sakit diabetis tu. DIa try bagi mak dia minum sirap merah a.k.a Vivix..

Bukan kata akak ni bagi minum hari ni esok dah ok .. TAK ye..

Mak dia amek Vivix ni setiap hari tak miss berbotol2... 
alhamdulillah. kesan dia Bacaan gula dalam darah pun dah turun elok..
11 tahun ada diabetis, akhirnya kembali seperti normal.



Tapi jangan lupa pulak, pemakanan kena jaga macam biasa ye...

Kalau rasa nak suruh mak ayah try vivix untuk diabetis boleh hubungi saya:

FB : Hanim Ismail
Page : Love Your Family 
ID : 921943
 SMS / WhatsApp: 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan kebun, kota kemuning, johan Setia, Bukit Rimau, bandar Putera 2, Rimbayu
Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju atau GDEX

Atau pun anda boleh membuat pembelian secara online melalui website shaklee dengan menekan icon di bawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=15afaeb2c3c4446728e3adfbd35d0801

Label: , ,