<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Apa Yang Kita Perlukan Supaya Sentiasa Berfikiran Positif dan Bersemangat?

Apa Yang Kita Perlukan Supaya Sentiasa Berfikiran Positif dan Bersemangat?


Dah cuba nak fikir positif tapi tak dapat-dapat? Dah doa tapi nak doa pun tak reti nak khusyuk macam mana? Tahu tak salah satu masalah takleh nak pikir positif ialah kerana badan kita kekurangan nutrien tertentu. So nak kena ambik apa supaya kita mampu nak fikir positif?








Antara supplement yang membantu kita untuk mendapatkan pemikiran yang positif dan sentiasa bersemangat setiap hari, badan kita perlukan:

 
1. OMEGA GUARD

Omega ada DHA, EPA & ALA yang berfungsi membantu sel otak kita nak berhubung antara satu sama lain. Kekurangan Omega 3 ni boleh buat seseorang jadi depress, takde mood, asyik down coz ia mengganggu serotonin & dopamin.

2. GLA COMPLEX

Dah amik Omega 3, kena balance kan dgn Omega 6, dan kajian terbaru menunjukkan pengambilan kedua2 jenis Omega ni memberi kesan penyerapan lebih baik.


3. B COMPLEX

Vitamin B6 (komponen dalam b complex) berfungsi menghasilkan neurotransmitter seperti serotinin & dopamim. Bila serotonin low, kita akan jadi depress dan tak bersemangat.

4. ESP

ESP ialah rendah GI dan ia mengelakkan otak kita menerima terlalu banyak gula dlm satu masa yang memberi kesan kepada mood kita.

ESP juga mengandungi asid amino yang penting utk merangsang pengeluaran norepinephrine & dopamine yg penting utk fokus, clarity, alert...

5. CINCH TEA

Cinch Tea mengadungi L-theanine yang penting utk ketenangan dan fokus.

Sesiapa yang asyik stress tu cadangkan utk konsisten dgn produk2 di atas. Kalau memang dah amik hari2 tp takde kesan, buat detox & amalkan semula produk2 ni. Jgn tinggal walau sehari.



So, kalau kita asyik rasa down jer sepanjang hari, sepanjang minggu sampai rasa takde mood langsung nak buat kerja; elok bebeno la kita amek Set ni tau.

INsya Allah, lepas tu takde dah rasa down je mood, rasa malas, rasa tak tau nak buat kerja ape, Takde idea nak buat kerja.

Bukan orang yang kerja makan gaji je yang kadang takde idea, orang yang kerja stail art, yang kena bagi idea untuk lukisan, lakaran, kadang payah nak cari ilham kan. Tak datang idea la, takde sumber imspirasi la. Elok sangat la amek set ni.

Yang bisnes pun sama la,.. elok sangat amek set ni tau.. Kadang sampai stress nak layan kastemer yang macam-macam peel, kadang sampai down seller.

Badan pun makin sihat tau, Otak pun makin bergeliga cari idea.

Nak order Set ni ?

Boleh hubungi saya :

FB : Hanim Ismail
Page : Love Your Family
ID : 921943
SMS / WhatsApp ; 017 975 2684

COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, kota Kemuning, Johan Setia, Bukit Rimau, RImbayu, Bandar Putera 2


atau Penghantaran ke seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDEX.


ATau boleh je buat pembelian secara online terus melalui website shaklee dengan menekan icon di bawah:




Label: , , ,