<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Anak Ada Masalah Asthma / Lelah Yang Menjejaskan Aktiviti Sukan di Sekolah?

Anak Ada Masalah Asthma / Lelah Yang Menjejaskan Aktiviti Sukan di Sekolah?

Anak ada masalah asthma atau lelah? Adakah masalah asthma itu bermula dari sejak lahir? Doktor hanya berikan ubat yang boleh legakan asthma utntuk sementara waktu kan? Kesian, anak-anak akan terbatas sedikit aktiviti fizikal seperti bersukan dan bermain dengan kawan-kawan kerana masalah asthma itu. Apa yang kita boleh berikan kepada anak-anak kita untuk mengurangkan atau menghilangkan masalah asthma ini?



Apa uang kita boleh buat untuk kurangkan atau hilangkan terus sakit asthma atau lelah ni? Kesian sangat anak kita tak boleh nak buat aktiviti fizikal dengan kawan- kawan. Takkan nak bagi anak mengadap gadjet je setiap masa. Tak boleh macam tu. Nanti anak akan jadi kurang aktif dan perkembangan minda tidak aktif.



Anda tahu kan yang ada kajian yang mengatakan Omega - 3 adalah berkesan untuk mengurangkan sakit asthma atau lelah ni?Meh saya share kajian yang membuktikan Omega -3 dapat mengurangkan asthma.


 

Tapi ada perbezaan dengan "minyak ikan" atau "minyak hati ikan" tau. Pilih yang mempunyai EPA dan DHA yang lebih tinggi tau.



 

Dan semestinya Omega Guard Shaklee memberikan peratusan DHA dan EPA yang lebih tinggi berbanding jenama lain dan harganya lebih murah.


 Memang kita boleh nak pergi klinik atau nebulizer setiap kali anak kena asthma atau lelah, tapi tak teringinkah tengok anak bebas asthma?
Tak teringinkah tengok anak aktif berlari-lari bersama kawan-kawan sekolah, aktif dalam sukan sekolah?

Anak nak aktif dalam sukan pun tak boleh?
kita pun risau kan, kot tetiba kat sekolah, anak kena serangan asthma. 
Kalau masa tu ada kawan atau cikgu yang boleh menolong, takpe jugak.
Kalau anak sorang-sorang masa tu, nauzubillah.. Mintak jauh kan.

Sebab itulah kita perlu usaha untuk berikan anak kesihatan yang baik. Dan lagi elok jika kita dapat rawat atau kurangkan terus sakit asthma ni tau.

Tengok teruja nya seorang mak bila anak 2 tahun dah tak payah pergi nebulizer yang sebelum ni memang jadi rutin setiap bulan.

 



Selain itu, omega juga sangat berkesan untuk mngurangkan masalah ekzema anak.

 

Dan yang paling best, bila anak-anak jadi lebih fokus semasa belajar. Anak akan jadi lebih petah, cepat menghafal  dan jarang untuk demam bila imun anak lebih kuat.


 

Apa tunggu lagi mommies?

Cepat hubungi saya:

FB : Hanim Ismail
WhatsApp / SMS : 017 975 2684
EMail : hanim_ismail@yahoo.com.my
COD Area : Shah ALam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bukit RImau, Bandar Putera 2, Rimbayu

Atau anda boleh membuat pembelian secara online dengan menekan icon di bawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=37ded539a8dbac1aa4b5dc87b7b40556
 
 
Klik LINK ini untuk VItamin Terbaik Untuk Anak-Anak

Label: , ,