<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Hari Sukan Tahunan Tadika Anakanda

Hari Sukan Tahunan Tadika Anakanda

Yeahhhh... finally dah setel hari sukan tadika anakanda sulung kami...  Mencabar sangat tau.. sebab apa? Sebab saya sorang yang kena handle 3 orang boys...  bapaknya terpaksa kerja. Kalo ikutkan sebelum tu memang boleh join sekali, tapi apakan daya kita mampu merancang, Allah yang tentukan segalanya.. 

Ehh.. melalut pulak... meh saya share sket aktiviti sukan.tahunan.tadika anak ye..
Start jam 830 pagi. Jam 8 pagi kiteorang dah keluar tapi sempat lagi pergi breakfast nasik lemak sardin dulu seround.. haha..sampai kat padang kul 830.. berlari la kiteorang masuk cari pasukan merah. dengan Slogan "RED TEAM IS POWER"

Cantik cikgu hias..siap ada patung ultraman. Ayman cakap ultraman dyna.. ntah la..mak die tak.tau la nama nama ultraman ni..hrheh...

Tengok nama kat list game hari tu ada nama ayman kat 3 jenis game..

1. Lari dan padankan perkataan dengan nombor
2. Lari ikat kaki dengan kawan
3. Junjung uncang atas kepala

Sebelum acara tu dieorang ada buat dance lagu 'Head, Shoulder, Knees and Toes". Apalagi, sikecik ayzal.ni pun sibuk duk menari. 


 
Time ni tengah standby nak menari lagi Head Shoulder tu sebab dengar muzik dah start...sebab tu nak duk bawah... Lepas tu dah start sesi dukungan....

Tapi sekejap je lepas tu dah nak start sesi dukung lak.. Huiiii..lenguh tangan 11kg duk dukung.. Si arief.pulak khusyuk dengan robot transformer Optimus Prime yang boleh transform jadi lori tu.. murah je rm10.90 je..heheh...

 
Anakanda arief yang duk tengok sambil tangan duk pegang optimus prime tu..


Lepas tu dalam kul 9 dah start acara padankan perkataan dengan nombor.. sayang sekali dapat tempat ke 3 tak dapat hadiah... 

Kul 930 si kecik ayzal.dah mengamuk nangis nak nyusu tambah dengan kepanasa
n lagi. Mujur parking kereta tak jauh. So masuk jap dalam.kereta, susukan.ayzal, pastu g tengok ayman main lagi 2 acara. Tapi,sayangnya semua game kalah.. 
 

Ayman dengan BFF Qusyairi

Takpe ayman dont wori nanti usaha lagi.

Kul 1030 dah kepanasan semakin meninggi, ayzal dah menangis lagi, dan terus ajak ayman balik. Heheh..sori cikgu, tak larat nak.tunggu dah.. 

Apa lagi masuk keta, start kereta , g cari nasik kak wok untuk.lunch hour.. tak larat dah nak masak...huhuhuhu..

Ehh... rupanya bebudak ni lagi behave kalo mak die sorang yang handle tiga tiga ni.. kalau.ada bapak.dia, mak ai.. pening kepala... pandai bodek.bapak nya, abis la.semua mainan dapat beli... tapi once mak dieorang ni cakap beli 1 jer.. ok satu jer.dieorang amek.. 

Sape yang selalu cenggini, kita geng....

Label: