<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Vitamin Untuk Ibu Menyusu Yang Nekad Kuruskan Badan dan Susu Badan Banyak

Vitamin Untuk Ibu Menyusu Yang Nekad Kuruskan Badan dan Susu Badan Banyak

Gundah gelana wahai hati ni..bila dengar orang cakap " Ko ni sepatutnya menyusu badan, makin kurus la mak.. Ni aku tengok makin Gemoookkkk Je"... Pedas oit dengar tu.. Berdesing telinga kan? Tapi ye jugak, ramai je yang menyusu badan, tapi kenapa dieorang makin kurus.. Kita pulak makin bertambah berat badan. Dieorang tak makan nasik ke? Nak tau tak apa Vitamin yang boleh membantu kita menguruskan badan dalam masa yang sama susu badan stilll banyak?



Ada yang makin bertambah berat badan, macam saya ni maintain berat badan sebelum kahwin sehingga sekarang beranak anak 3 orang dan masih menyusu badan sehingga sekarang. Nak kata saya kurang makan..macam tak Logik pulak.. Kadang nasik tu 3 -4 kali sehari tau... Kuantiti membukit penuh pinggan... Heheh.. Suami pun duk kata kita 'membela' sebab makan banyak.. kadang boleh je lepas makan nasik tu, g cari lagi kek ke, char kuey tiaw ke... haaa... mana tak kena cakap ada "saka"...hahah..



Apa pun yang penting hati mesti happy, mesti seronok,, tak mau stress ye...sebab tu boleh mengundang masalah susu drop... Tak kisah la, 'membela' ke'saka' ke yang penting makan, dan susu banyak..



Vitamin yang saya ambil untuk make sure susu banyak tapi badan maintain slim (kena jaga badan tau, kang asben tengok yang lain..heheh) adalah:

OMEGA GUARD

-yang ni memang special untuk bakar lemak-lemak yang sedang banyak kita duk ternak setiap hari. Makan tak hengat dunia kan...Wajib la bakar setiap hari lemak-lemak tu

LECITHIN

yang ni pun bertindak sebagai agen pembakar lemak. CUma yang berbeza antara Omega Guard dengan Lecithin adalah dari segi kecepatan untuk keberkesanan pembakaran lemak itu berlaku.. Contoh: ambil Omega guard dalam masa sebulan dah kurang 3 kg, mungkin dengan Lecithin  dalam masa sebulan baru turun 1kg berat. Ibarat FERRARI vs PROTON.. Lebih kurang gitu la...hehhe..

ESP (Energizing Soy Protein)

- Sangat sesuai untuk memberikan tenaga kepada kita, dan sangat membantu sebagai breakfast yang sedap. Ia boleh membuatkan kita rasa kenyang dalam masa yang agak lama.,. So takde la asyik nak mengunyah je kan..

B-COMPLEX

- Yang ni sangat sangat osem untuk kita. Ia boleh legakan stress yang menyebabkan susu badan drop, dan juga menukarkan makanan yang kita makan menjadi tenaga.. Sape tak nak tenaga kan.. Dah la makan banyak, sekali kita jadi mengantuk, pastu tidor,,, Jangan salahkan kita yang suka makan banyak tau.. Ada cara untuk tukar makanan jadi tenaga iaitu dengan mengambil B-COmplex

ALFALFA COMPLEX

Yang ni untuk jadikan susu badan menjadi lebih pekat. Susu badan yang pekat, buatkan anak lena tidur dengan lama. Susu yang cair buatkan anak cepat rasa lapar dan sentiasa mahu menyusu.

Ini lah yang wajib saya ambil untuk make sure susu badan banyak sebab saya masih tandem nursing untuk anak saya yang berumur 16 bulan dan sorang lagi 3 tahun.. hehehhe..

Dan juga untuk make sure badan still slim macam anak dara eh..kalah anak dara la kiranya... Hehheh.. walaupun dah ada anak 3...

Siapa yang nak sila angkat tangan.. Eh..bukan angkat tangan.. Angkat fon dan terus hubungi saya 

Hanim Ismail
WhatsApp / SMS : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, jalan Kebun, Kota Kemuning, Bukit Rimau, Johan Setia, Bandar Putera 2, Rimbayu

Atau mommies boleh membuat pembelian secara online dengan menekan icon di bawah

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=a08c49164c7d28e6084d1cb99da28f2f


JAngan tunggu lama-lama tau,, nanti lemak semakin menebal, makin lama pulak ambil masa untuk bakar lemak.. Bercantik dan berhias untuk suami lagi afdhal kan. Takde la segan-segan dah pasni kalo kawan-kawan ke rakan sekerja duk mengata. Boleh dah lepas ni jawab macam ni " Eh,, aku dah kurus la, menyusu badan lagi ni tau"..

Konpem suami akan double triple happy tengok kita berjaya dapat berat badan yang kita idamkan kan? Takde la asyik duk merungut je kat suami, Bila la nak turun berat badan...

cepat cepat ye... Cara pengambilan vitamin yang khusus untuk mommies yang membeli vitamin dengan saya sahaja tau..

Jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama lemak makin menebal.

hehhehe...


Label: , , ,