<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Apa Itu Masalah Penapis Buah Pinggang Bocor atau Nephrotic Syndrome?

Apa Itu Masalah Penapis Buah Pinggang Bocor atau Nephrotic Syndrome?

Sebelum ni saya ada tunjukkan statistik pesakit buah pinggang yang angkanya agak menggerunkan. Dan Malaysia pula tercatat sebagai negara yang mempunyai paling ramai pesakit buah pinggang. Dan kebanyakkan daripada pesakit perlu melalukan dialisis seumur hidup. Tapi, insya Allah ada cara untuk mengurangkan protein dalam urin akibat penapis buah pinggang bocor.Masalah penapis buah pinggang bocor atau lebih dikenali dengan nama Nephrotic Syndrome ni adalah satu keadaan di mana buah pinggang gagal menjalankan fungsi dengan baik dan menyebabkan terlalu banyak protein di dalam urin. 

Ia disebabkan oleh kerosakan pada pembuluh darah kecil iaitu glomeruli pada buah pinggang untuk menapis sisa dan air berlebihan. Apabila ia berlaku, ia menyebabkan pembengkakan (edema) terutama pada kaki dan pergelangan kaki yang boleh meningkatkan risiko penyakit lain.Kaki Menjadi Bengkak dengan pengumpulan cecair di pergelangan kaki.Mata Menjadi BengkakSekiranya kita menghadapi masalah Nephrotic Syndrome, ini bermakna :

Nephrotic Syndrome adalah bukan penyakit. Ia hanyalah tanda-tanda amaran 'something is damaging your kidney'.  Yang pasti, terdapat rawatan yang boleh menyembuhkan dan kita tidak boleh TIDAK AMBIL TAHU yang akhirnya akan merosakkan terus kedua buah pinggang kita..

Klik LINK : Cara Atasi Masalah Nephrotic Syndrome

Ada 2 faktor yang menyebabkan Nephrotic Syndrome @ penapis buah pinggang bocor ni :Simptom-simptom yang menunjukkan kita menghadapi masalah Nephrotic Syndrome:Cara Doktor Diagnos Masalah Nephrotic Syndrome :Klik LINK ini untuk Baca Cara Atasi Masalah Nephrotic Syndrome @ Penapis Buah Pinggang Bocor.

Untuk elakkan masalah Nephrotic Syndrome ini, anda perlu menjaga pemakanan dan anda kena patuhi apa yang doktor akan sarankan iaitu:Sumber : www.webmd.com

Label: , ,