<data:blog.pageTitle/>

This Page

has moved to a new address:

http://mommygojes.com

Sorry for the inconvenienceā€¦

Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service
Loving Family: Cara Mudah Pilih Vitamin C yang Terbaik

Cara Mudah Pilih Vitamin C yang Terbaik

Terdapat banyak Vitamin C pelbagai jenama di pasaran. Yang berbeza tentulah HARGA, KUALITI dan KUANTITI. MAcam mana nak pilih Vitamin C yang berkualiti dan sepadan dengan harganya?

Apa fungsi vitamin C? Adakah badan kita perlukan Vitamin C setiap hari? 

Sebenarnya, Vitamin C adalah vitamin penting yang larut air dan mempunyai fungsi yang penting kepada badan kita iaitu, ANTIOKSIDAN. Ia juga penting untuk menggalakkan kesihatan gigi, gusi dan tulang.

Kenapa kita perlu mengambil Vitamin C setiap hari?

Ini kerana, badan kita tidak dapat menghasilkan dan menyimpan vitamin C. Sebab itulah, kita perlu mengambil sumber vitamin C sama ada melalui pemakanan harian dan supplemen. Adakah kita dah ambil Vitamin C yang cukup hari ni?


Keistimewaan Shaklee

"Setiap tablet Vitamin C mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut ke dalam badan kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin C di dalam 2 tablet vitamin C Shaklee (didalam jurang masa 5 jam) mampu kekal di dalam plasma darah selama 24 jam."


Fungsi Vitamin C kepada Badan Kita


Apakah fungsi vitamin C kepada badan kita?


Penyebab Vitamin C di Dalam Badan Menyusut


Apakah yang menyebabkan Vitamin C di dalam badan kita menyusut dengan cepat:


Adakah Vitamin C yang diambil daripada buah cukup untuk keperluan badan kita setiap hari?


Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin C. Buah- buahan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Buah yang tidak ranum hanya mengandungi kandungan vitamin C yang sedikit. Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.


Oleh itu, kita disarankan untuk mengambil Vitamin C dalam bentuk supplemen. Namun ada juga vitamin C yang mempunyai 1000mg berbanding Vitamin C Shaklee yang mempunyai teknologi Sustained Release dan hanya mempunyai 500mg kandungan Vitamin C.


Badan kita hanya boleh menyerap 100mg vitamin C pada setiap jam. Sekiranya Vitamin C yang diambil adalah 1000mg tanpa ada teknologi pelepasan berkala, maka pengambilan vitamin C jenis 1000mg adalah sia-sia sahaja.


Namun, Vitamin C shaklee yang ada teknologi pelepasan berkala bermakna dalam setiap sejam, sebanyak 100mg vitamin C akan dilepaskan dalam badan kita. Ini bermakna, selama 5 jam, badan kita akan menerima kandungan VItamin C yang tetap.


Adakah anda mengambil Vitamin C yang mempunyai teknologi pelepasan berkala di dalam badan? Rugi lah jika tidak.. Lagipun vitamin C shaklee sangat murah dan kesan nya memang sangat superb!! Nanti saya kongsi kan Testimoni dalam Next ENtry pelanggan-pelanggan setia yang menggunakan Vitamin C shaklee. Konpem uolls nak try jugak!!

Untuk dapatkan Vitamin C shaklee atau produk Shaklee yang lain, anda boleh hubungi saya; pengedar Shaklee Shah Alam -  Jalan Kebun:


Hanim Ismail
ID : 921943
SMS / WhatsApp : 017 975 2684
COD Area : Shah Alam, Jalan Kebun, Kota Kemuning, Johan Setia, Bandar Putera 2, Bukit RImau, Kampung Lombong, Bandar RImbayu.


Penghantaran seluruh Malaysia boleh diuruskan dengan perkhidmatan Poslaju dan GDex.


atau anda boleh membuat pembelian secara online melalui website Shaklee dengan menekan icon di bawah

Label: , , , ,